• DOLAR 32.388
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.494
  • ...
81 ilde Ayaktayız! Kudüs, Filistin`in Başkentidir!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur-Sen Artvin İl Temsilciliği tarafından organize edilen İl Teşkilat programında konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Yalçın burada yaptığı konuşmada gündeme ilişkin önemli mesajlar verdi. Yalçın konuşmasında ABD`nin hukuksuz girişimine tepki göstererek, eyleme geçeceklerini kaydetti.

Tekere Çomağı Sokmak Durumundayız

“Bu teşkilat büyük olmak zorunda” diyen Yalçın, geçmişten beri yaşanan hadiselerin örgütlü bir mücadelenin o dönemlerde yeterince güçlü olmayışına bağlayarak, “Ama artık Memur-Sen var. Bizler geçmişte yaşananları çok iyi biliyoruz, Memur-Sen olarak tekere çomağı sokmak zorundayız. Onun için Memur-Sen önemli bir hareket, büyütmek lazım, yola devam etmek lazım” ifadelerini kullandı.

Memur-Sen`in hiçbir zaman kaosun paydaşı olmadığını vurgulayarak, “Muhalefet anlayışımız: Eğri dediğimizin doğrusunu bulup çıkarmak ve paydaşlarınla paylaşmak bizim en büyük sorumluluğumuzdur. Muhalefet sözde değil özde olur. Hele hele bizim kültürümüzde, doğruya doğru eğriye eğri demek muhalefettir. Bunun da ötesinde, eğri dediğinin doğrusunu bulup çıkarmak ve paydaşlarınla paylaşmak senin en büyük sorumluluğundur. Memur-Sen`in durduğu yer burasıdır işte” diye konuştu.

Yalçın, taşeron düzenlemesiyle kadroya geçirilen çalışanları da konuşmasında kutladı. Yalçın, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümet ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına teşekkür etti.

Hayat Mücadeledir

Türkiye'nin her zamankinden daha fazla bütünleşmeye, kaynaşmaya ihtiyacı olduğunu vurgulayan Yalçın, küresel operasyonların sıklaştığı, Türkiye'nin mengeneye alınmaya çalışıldığı çok tarihi süreçlerden geçildiğini kaydetti.

Hayatın bir mücadeleden ibaret olduğunu kaydeden Yalçın, mücadelenin sürmesi gerektiğini belirtti. Yalçın, “Bir koşudayız, hayat bir mücadele. Afrika`da her sabah uyanan ceylan, ‘bugün en hızlı koşan aslanı geçmeliyim, hayatta kalmam buna bağlıdır` uyanan her aslan da sabah, ‘bugün en yavaş koşan ceylanı yakalayabilmeliyim, hayatta kalmam buna bağlı` der. İşte biz de böyle bir mücadelenin içerisindeyiz, koşmalıyız, mücadelemizi sürdürmeliyiz” şeklinde konuştu.

ABD Tehlikeli Bir Girişimde Bulunuyor

Yalçın, Kudüs'ün İsrail'in başkenti ilan edilmesi çabaları konusunda ABD'nin denemeye çalıştığı girişimin, son derece tehlikeli bir ateş olduğunu ifade ederek, "Kudüs'ün İsrail'in başkenti ilan edilmesi konusunda Amerika'nın denemeye çalıştığı girişim son derece tehlikelidir. 1897 Basel Kongresi, 1917 Balfor Deklarasyonu, 1948 İsrail'in Devlet ilanı.. 120 yıl geçti 1897'nin üzerinden ve 100 yıl sonra dedikleri Büyük İsrail hedefinde 20 yıllık sapma var. Hesapları birileri bozuyor. Şimdi yeni hamle peşindeler. Hiç şüphe olmasın başaramayacaklar. Ayaktayız. Kudüs, Filistin devletinin başkentidir. 81 ilden, bu tehlikeli girişimden vazgeçilmesi çağrımızı meydanlarda yineleyeceğiz" dedi.

Memur-Sen olarak bütün teşkilatlara çağrıda bulunduklarını dile getiren Yalçın, 81 ilde tepkilerini dile getireceklerini ve kitlesel açıklamalarla meydanlardan seslerini yükselteceklerini söyledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir