• DOLAR 32.518
  • EURO 34.668
  • ALTIN 2491.732
  • ...
Adıyamanlılar 112 Acil Çağrı Hattı hakkında bilgilendiriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanlığı tarafından, 112 Acil Çağrı Hattı'nın gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi konularında toplumsal farkındalığın artırılması için "Yaşama Yol Ver" sloganıyla yürütülen medya kampanyası hususunda Adıyaman'ın faklı noktalarında bilgilendirme ve bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar yapılıyor.

İlk ve ortaokulların yüzde 80'inde "Minik 112" uygulaması yapılmasının hedeflendiği kampanya, bu yılın sonuna kadar devam edecek.

"Minik 112" uygulaması rutin olarak her yıl ilkokul 3'üncü sınıf düzeyinde uygulanmaya devam edecek ve böylelikle ilkokula devam eden herkes bu eğitimi almış olacak.

Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü, il genelinde uygulanan proje doğrultusunda 43 okul ve 13 bin 198 öğrenciye eğitim verdi. Devam eden bu proje kapsamında, Demokrasi Parkı'nda açılan stantta, ilkokul çocuklarına 112 Acil Çağrı Hattı konusunda bilgi veren stant yetkilileri, kendilerine şapka ve kalem hediye etti. Ayrıca, dağıtılan el broşürleriyle de vatandaşlar bilgilendirildi.

112 ne zaman aranır?

112 Acil Çağrı Hattı'nı aramayı gerektirecek durumlar hakkında bilgilendirme yapan stant görevlileri, bu hattın, "göğüs ağrısı, nefes alma güçlüğü, bilinç kaybı, ciddi kan kaybı, ciddi yanıklar, nefes borusu tıkanıklığı, nöbet geçirme (havale, sara krizi), suda boğulma, yaralı trafik kazası, yüksekten düşme, ateşli silah yaralanması, koma ve benzeri gibi durumlar ile zehirlenmeler" durumunda aranmasının öncelikli olduğunu söylediler.

Ayrıca, ambulans gelene kadar, ambulans gelince ve trafikte siren sesini duyunca yapılması gerekenler hakkında da bilgilendirme yapıldı. (Cemil Özdaş - İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir