• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
7 Kişiyi Öldüren Zanlı Ölü Ele Geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Fransa`da 7 kişiyi öldürmekle suçlanan zanlının, Toulouse kentinde düzenlenen operasyonda öldürüldüğü bildirildi.

Zanlının saklandığı evi 32 saat süreyle kuşatma altına alan polis, öğle saatlerinde son bir operasyon düzenledi.

Görgü tanıkları ve polis kaynakları, zanlının operasyonda öldüğünü bildirdi. Konuya ilişkin henüz resmi açıklama yapılmadı. Operasyonda biri ağır, üç polisin de yaralandığı haber veriliyor.

Polis Günboyu Bekledi

Cezayir asıllı Fransız vatandaşı Muhammed Merah`ın evine dün şafak operasyonu düzenleyen polis, teslim olması için gün boyu bekledi.

Zanlı bir türlü teslim olmayınca polis, mahallenin elektriklerini kesti, "Merah`ı canlı yakalama" emri aldığı için son hamleyi yapmadı.

Gece yarısı, zanlıyı yıldırmak ve teslime zorlamak için evin kapısına ve camlarına ateş açıldı, ancak özel harekat birlikleri içeri girmedi. Gelişme sonrasında zanlıyla irtibat kurulamadığı bildiriliyor.

Önce 3 Patlama Oldu

Tamamen boşaltılan apartmandan, geçtiğıimiz saatlerde 3 kuvvetli patlama daha duyuldu. Bir ambulansın apartmana yöneldiği gözlendi.

Ardından operasyon başlatan polis apartmana girdi, silah sesleri duyuldu. Polisin zanlıyı etkisiz hale getirmek için gaz kullandığı bildiriliyor.

Operasyon sırasında Merah`ın öldürüldüğü bildiriliyor.

Bu son gelişme öncesinde polisle pazarlık eden zanlı, Kuzey Afrika kökenli 3 asker ile Yahudi okulu önünde üçü çocuk 4 kişiyi öldürdüğünü itiraf etti.

Toulouse savcısı, saldırganın pişmanlık emaresi göstermediğini ve 2 polis ile 1 askeri daha öldürmeyi planladığını söyledi.

Ancak, "Muhammed Merah bombalı saldırıya karıştığı için Afganistan`da tutuklandı ve bir süre sonra firar etti" yönündeki haberler asılsız çıktı. Haberi ilk duyuran Reuters, bilginin yanlış olduğunu ve haberi geri çektiğini duyurdu.

Sarkozy`ye Yaradı

Öte yandan son kamuoyu yoklamaları, bu olayın ırkçı söylemlerle seçim kampanyası yürüten Cumhurbaşkanı Nikola Sarkozy`e yaradığını gösteriyor. Daha önceki anketlerde seçimi kaybetme riski taşıyan Sarkozy, saldırılar sonrasında yeniden toparlanmış, hatta öne geçmiş görünüyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir