• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Batı ve Doğu Karadeniz ile Ordu, Erzurum, Kars, Ardahan, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Siirt çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar olmak üzere bu akşam saatlerinden itibaren Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur, iç kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güneyi ve doğusu, İç Ege ve İç Anadolu'da yer yer sis ve pus meydana geleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Yoğun kar yağışı uyarısı!

Yağışların; bu akşam saatlerinden itibaren Trabzon, Rize ve Artvin'in iç kesimlerinde yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar ve benzeri) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Kuvvetli yağış uyarısı!

Yağışların; bu akşam saatlerinden itibaren Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı ve az bulutlu, doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin güney ve doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, bu sabah saatlerinde bölge genelinde kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bugün bölge genelinin hafif olmak üzere aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda hafif yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Ordu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere bu akşam saatlerinden itibaren Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur, iç kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, kuzey batılı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-75 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde Bitlis, Van, Şırnak ve Hakkari ile akşam saatlerinden itibaren Erzurum, Kars ve ardahan çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde Siirt çevrelerinin aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, bu sabah saatlerinde bölgenin batısında kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli ( 30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı bulutlu 15°C

Ankara: Parçalı bulutlu 4°C

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 5°C

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı -5°C

İstanbul: Parçalı bulutlu 11°C

Manisa: Parçalı ve az bulutlu 12°C

Trabzon: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı. Yağışların bu akşam saatlerinden itibaren kıyılarında kuvvetli yağmur, yükseklerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. 8°C

Zonguldak: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, hafif olmak üzere aralıklı yağmur ve yüksekleri yer yer karla karışık yağmurlu 10°C (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir