• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2324.852
  • ...
Dünya Müslüman Alimler Birliğinden Kudüs için kitlesel eylem çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü işgalcilerin başkenti olarak ilan etmesinin  ardından açıklamalarda bulunan Dünya Müslüman Alimler Birliği, kararı, "bölgeyi cehenneme çevirecek kışkırtıcı bir adım" olarak nitelendirildi.

Bütün Arap ve İslam ülkelerinin ABD kararını reddetmeye davet edildiği açıklamada "Bu karar, Filistinli ve tüm Müslümanları, var olan güçleriyle hakları ve kutsal kentlerini savunmaya sevk edecektir. Müslüman alimler olarak, ABD kararının tehlikesi konusunda halkları bilinçlendirmeye ve bugün başta olmak üzere her cuma Kudüs'e destek gösterileri düzenlemeye çağırıyoruz. Müslüman ve Arapları, ABD'nin İslam'ın ilk kıblesine yönelik kararına karşı kitlesel eylemler başlatmaya çağırıyoruz." denildi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf El-Karadavi, Kudüs ve Mescid-i Aksa'dan taviz vermenin basit bir iş olmadığını, kaynağı kim olursa olsun bir kararla yapılamayacağını ifade etti. El-Karadavi, "Müslümanların ilk kıblesi ve iki büyük mescidin üçüncüsü Mescid-i Aksa'dan ve Kudüs'ten taviz verilmesini kabul etmiyoruz" dedi.

El-Karadavi, Kudüs ile ilgili kararın sıradan bir iş olmadığına dikkat çekerek, böyle bir kararın kim tarafından alınırsa alınsın kabul edilemeyeceğini belirtti. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir