• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Abbas Zindanlarında 480 Siyasi Tutuklu Var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batı Yaka’daki siyasi tutukluların yakınları, iç bölünmenin sona erdirilmesi ve birliğin sağlanmasına zemin hazırlamak için öncelikle Batı Yaka zindanlarında bulunan bütün siyasi tutukluların serbest bırakılması gerektiğini belirtti.

 Tutuklu yakınlarının oluşturduğu komite yayınladığı basın açıklamasında, Filistin halkının güzide insanlarından 480 kişinin hâlâ zindanların dayanılmaz havasını teneffüs ettiğini belirtti.

 Batı Yaka’daki gayrimeşru askeri mahkemelerin durmadan çalıştıklarını ve direniş mücahitlerine ceza yağdırdıklarını belirten komite açıklamasında şunları ifade etti: “Tutuklulardan 130’u hakkında askeri cezalar verildi. 80 tutuklunun durumu ise belirsizdir. 30 kişinin ise mahkemesi ertelenmiştir.”

 Tutuklu yakınlarının oluşturduğu komite yayınladığı basın açıklamasında ayrıca, birlik için herkesin olumlu düşündüğü bu süreçte Abbas milislerinin tutuklamalara devam etmelerinin kendilerini şaşırttığını dile getirdi.

 Tutuklu yakınları devamla, suyun mecrasına girmesi ve işgalciye karşı gereken direnişin gösterilmesi için iyi niyet göstergesi olarak siyasi tutukluların serbest bırakılması, görevden alınanların görevlerine dönmelerinin sağlanması gerektiğini ifade ettiler.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir