• DOLAR 32.439
  • EURO 34.887
  • ALTIN 2478.785
  • ...
Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki Bitlis`te
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bir takım temaslarda bulunmak üzere Bitlis'e gitti.

Havayoluyla Muş'a, oradan da karayoluyla Bitlis'e geçen Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, valilik ziyaretinde bulundu. Valilik önünde protokol ile karşılanan Özhaseki, valilik şeref defterini imzaladıktan sonra basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Açıklamasında dere üstü projesine değinen Özhaseki, "Hem 'Sokak Sağlıklaştırma' çalışmasının açılışını yapacağız hem de yıllardır kangren haline gelmiş dere üstündeki yapıların, dere ıslahının nasıl yapılacağı hususunda bir kez daha aramızda istişare edeceğiz. Kolay değil, çünkü kolay olmaması, istimlak bedellerinin bulunmamasından kaynaklanıyor. Bütçe kısıtları içerisinde kamulaştırmaya para ayırılamamasıdır." dedi.

Yapılan yanlış uygulamaları çözmeye çalıştıklarını dile getiren Özhaseki, şunları söyledi: "İşin garip tarafı batıya gidenler bilirler. Bütün şehirler ırmaklar üzerinde, nehirler üzerinde kurulmuştur. Ondan her türlü istifade ederler sudan. Fakat biz de burada ne yazık ki onu kapatmışız, üstünü örtmüşüz, tapulamışız, birilerine vermişiz vs. vs. Yani haddinden fazla yanlış uygulama. Şimdi o yanlış uygulamayı çözmeye çalışıyoruz." (Şükrü Tontaş - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir