• DOLAR 32.6
  • EURO 34.682
  • ALTIN 2528.304
  • ...
HÜDA PAR`dan Arakanlı Müslümanlara aş yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Myanmar ordusu ve Budist çeteler tarafından sistematik soykırıma maruz kalan ve yeni katliamlara maruz kalmamak için Bangladeş sınırındaki kamplarda yaşam mücadelesi veren Arakanlı Müslümanlara, HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanlığı, sıcak aş yardımında bulundu.

Bölgede yardım faaliyetlerine devam eden Yetimler Vakfı ile beraber yardım çalışmalarına başlayan HÜDA PAR Gençlik Kolları, ilk aşamada yüzlerce aileye sıcak aş yardımında bulundu.

Yapılan yardımlar hakkında İLKHA'ya değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı İlyas Kaya, insani yardımlarının devam edeceğini söyledi.

Arakan'da yaşananlara karşı HÜDA PAR Gençlik Kolları olarak duyarsız kalamayacaklarını ifade eden Kaya, Bangladeş'e sığınan Arakanlılara yardımda bulunmak için en ön safta yer aldıklarını söyledi.

Arakan'da yaşananları Müslümanlar için büyük bir acı olarak niteleyen Kaya, "Son iki asırdır İslam coğrafyasında birçok acı ve zulüm yaşanmaktadır. Son zamanlarda Arakan'da ise Budist çeteler, Rohingyalı Müslümanlara içler acısı bir durum yaşatmaktadırlar. Camilerde topluca ibadet edilemediği gibi Müslümanların dini vazifelerini fert olarak yerine getirmeleri bile suç olarak kabul ediliyor. Rohingyalı Müslümanlar dünyanın gözleri önünde katlediliyor. Bizler de HÜDA PAR Gençlik Kolları olarak, orada yaşanan bu zulme sessiz kalmamak genç, çocuk, yaşlı tüm Müslüman kardeşlerimize yardım faaliyetinde bulunmak için en ön safta yer tuttuk. Yetimler Vakfı Genel Merkezi ile yaptığımız ortak çalışma sonucunda bizler de bu yardım faaliyetinde yer edindik." dedi.

"Arakanlılara yardım faaliyetinde bulunması için çağrıda bulunuyoruz"

Yapmış oldukları yardımın Müslüman olmalarının bir gereği olduğuna vurgu yapan Kaya, "Burada tüm genç kardeşlerime seslenmek istiyorum: Sadece Arakan'da değil, bugün Irak'ta, Keşmir'de, Afganistan'da yaşanan tüm zulme sessiz kalmamak adına dahi olsa orada bulunan genç kardeşlerimize yardım faaliyetinde bulunmak zorundayız. Aksi tavır büyük bir vebalidir. Bizler insani olarak bu yardımlarda sürekli bulunacağız ve tüm gençlere de yardımda bulunmaları için çağrıda bulunuyoruz." ifadelerini kullandı. (M. Hüseyin Temel, Mehmet Çelik - İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir