• DOLAR 32.642
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2504.945
  • ...
Kalın: KUDÜS FİLİSTİN`İN BAŞKENTİDİR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü  İbrahim Kalın gündemin önemli konularından olan Kudüs meselesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN TEMASLARDA BULUNUYOR

İsrailin, Kudüs`ü israilin ebedi başkenti ilan etmesini engellemeye yönelik Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın temaslarda bulunduğunu aktaran Kalın, “Cumhurbaşkanımız bu sabah, Malezya, İran, Katar, Endonezye devlet başkanları ile telefon görüşmeleri yaptı, yapmaya da devam ediyor.” Dedi.

BU VAHİM BİR HATA OLUR

“Kudüs tarihi, dini ve hukuki açıdan israilin başkenti ilan edilemez.”diyen Kalın “Bu (karar) uluslararası mevzuata aykırı. Kudüs`ün İsrail`in başkenti olarak ilan edilmesi BM kararına aykırı vahim bir hata olacaktır. BM kararlarının hiçbirisinde Kudüs`ün işgal ya da ilhak edilmesi ne kabul edilmiş ne tanınmıştır.”ifadelerini kullandı.

KUDÜS FİLİSTİNİN BAŞKENTİDİR

Ürdün Devleti`nin Filistin`deki vakıf mallarının korunması konusunda sorumlulukları  olduğunu belirten Kalın  “ Kudüs`ün sürdürülebilir bir Filistin devletinin başkenti olarak tanınması Ortadoğu barış sürecinin en temel meselesidir.ifadelerini kullandı.

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI TOPLANIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın İslam İşbirliği Teşkilatıa toplanma çağrısında bulunduğunu belirten Kalın “İslam devletleri arasında ortak hareket etmeye dönük olarak sayın Cumhurbaşkanımız, İİT`yi olağanüstü zirveye davet etmektedir. İİT 13 Aralık Çarşamba günü toplanacak.” dedi

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir