• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Vücut direnci düşmeden şifalı bitki kullanılması daha faydalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Soğuk havanın etkisini gösterdiği bugünlerde grip, öksürük ve soğuk algınlığı gibi vücut direncinin azalmasına bağlı oluşan hastalıklar yaygınlaşıyor.

Diyarbakır'da aktarlar, soğuk havalarda vücut direncini arttırmak için şifalı bitkilerin tercih edilmesi tavsiyesinde bulunuyor.

Merkez Bağlar ilçesinde şifalı bitki satışı yapan Şeyhmuz Emsen, bu bitkilerin vücut direnci düşmeden kullanılmasının daha faydalı olacağını ve kış çayının soğuk algınlığı, grip, solunum yolları, astım, bronşit gibi hastalıklara yararının olduğunu belirtti.

Kış mevsiminde grip, öksürük, soğuk algınlığı, vücut direncinin zayıf düşmesi ve buna benzer birtakım sağlık sıkıntısının ortaya çıktığını dile getiren Emsen, "İnsanlar kış aylarında meydana gelen sağlık sorunları için bitki alıyor. Soğuk algınlığı, vücut direnci, baş ağrısı, romatizma, bel fıtığı gibi sağlık sorunlarına karşı alışveriş için gelen müşteriler var. Özellikle kış aylarında soğuk algınlıkları, solunum yolları rahatsızlığı, astım, bronşit gibi hastalıklarla ilgili gelenler var. Şu an bitki satışlarında bir eksilme var. Havalar bir sıcak bir soğuk olunca vatandaşlarımız hemen hasta oluyor. Kimi vatandaşlar, maddi durumları düşük olduğu ve bitki fiyatlarının kış mevsiminde artmasından dolayı bitki alamıyor. Mesela ıhlamurun fiyatı yazın 100-150 lirayken kışın 200-250 liraya ulaşıyor. Biz de isteriz ki fiyatlar daha ucuz olsun, vatandaşlarımıza bitki önerebilelim." dedi.

Soğuk algınlığına karşı bitki tüketilmesinin faydalarını anlatan Emsen, "Çubuk tarçın, zencefil, zerdeçal, keçiboynuzu tanesi, ıhlamur, hatmi çiçeği, papatya, nane, kekik gibi bitkilerin soğuk algınlığı için faydası vardır. Bu bitkiler vücut direncini arttırır, soğuk algınlığı için de çok faydası vardır. Aynı zamanda öksürük, bronşit, astım gibi hastalıklara da faydalıdır, ağrı kesici ve kuru öksürüğe karşı faydalıdır. Kış aylarında mesela kış çayı dediğimiz içinde karışık bitkiler bulunan karışımı müşterilerimize öneririz. Bu çayın içinde ada çayı, gül hatmi çiçeği, ıhlamur, elma kurusu, keçiboynuzu tanesi, papatya, nane, kekik ve altın otu gibi bitkiler bulunuyor. Bunlar karıştırılıp tüketildiği zaman daha çok faydalı oluyor. Bu bitkiler hastalanmadan önce alınırsa daha faydalı olur. Hastalanmadan önce, vücut direnci düşmeden önce tüketilirse daha çok faydası görülür." ifadelerini kullandı. (M. Hüseyin Temel - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir