• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
Engelli kıza cinsel istismar iddiasıyla 2`si korucu 4 kişi tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl merkezde 2'si güvenlik korucusu 4 şüpheli, 15 yaşındaki engelli bir kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgilere göre, doğuştan işitme ve konuşma engelli olan G. K, 4 kişinin cinsel istismarına maruz kaldı. Aldığı eğitim sayesinde derdini yazarak anlatabilen küçük kız, olayın ardından polise başvurdu.

Kendilerini tanımadığı ama gördüğü takdirde teşhis edebileceği 4 kişinin cinsel istismarına maruz kaldığını belirten G. K, bu kişilerden şikâyetçi olduğunu söyledi.

Polisin soruşturması sonrası 4 zanlıdan 2'sinin bir köyde güvenlik korucusu olduğu, diğer 2 şüphelinin de aynı köyde ikamet ettiği ortaya çıktı.

Gözaltına alınan şüphelilerin, emniyette ve savcılıkta alınan ifadelerinde, engelli çocuğu bir müddet alıkoyduklarını bildirdikleri ancak cinsel istismarda bulunduklarını kabul etmedikleri öğrenildi.

Hastane raporları zanlıların ifadesinin aksi yönde

Ancak G. K. için alınan hastane raporlarının, zanlıların verdiği ifadelerin aksi yönde olması nedeniyle şüpheliler, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildiler.

Mahkemede de bu suçları kabul etmeyen M. D. ile E. K adlı güvenlik korucuları ve N. K. ile Y. K. adlı şüphelilerin, "Beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişi ile cinsel istismarda bulunmak, bulunmaya teşebbüs etmek, tehdit, çocuğun kaçırılması ve alıkonulması" suçlarından tutuklanmalarına karar verildi.

 Şüpheliler, Bingöl Kapalı Cezaevine gönderildiler. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir