• DOLAR 32.55
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2489.354
  • ...
17 milyon bebek zehirle büyüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından yayınlanan raporla, dünya çapında yaklaşık 17 milyon bebeğin zehirli hava soluduğu duyuruldu. Bu durumun bebeklerin beyin gelişimine zarar verdiğine dikkat çekildi.

Dünyada bebek sayısının 136 milyon olduğunu belirten UNICEF istatistiklerin her sekiz bebekten birinin zehirli havaya maruz kaldığına işaret ettiğini kaydetti.

Veriler, bu bebeklerin 12.2 milyonunun Güney Asya`da yaşadığını gösteriyor. Doğu Asya ve Pasifik bölgesindeki yaklaşık 4.3 milyon bebek ise uluslararası alanda belirlenen hava kirliliği sınırının en az altı kat fazlasına maruz kalıyor.

UNICEF İcra Direktörü Anthony Lake, “Kirli hava bebeklerin gelişmekte olan akciğerlerine zarar vermekle kalmıyor, aynı zamanda gelişmekte olan beyinlerine de kalıcı zararlar veriyor” açıklamasından bulundu.

Lake, uluslararası alanda belirlenen sınırların üstünde hava kirliliğine sahip ülkeleri, konuyla ilgili önlemler almaya çağırdı.

UNICEF raporu, solunan kirli havanın beyin dokularına zarar verebileceğine ve bilinçsel gelişimi zayıflatabileceğine işaret ediyor. Bu da çocukların ileriki yaşlarda hayat kalitelerini olumsuz yönde etkileyebiliyor.

Raporda ayrıca ebeveynler, çocuklarını tütün ürünleri ve ocaklar dâhil zararlı kimyasallara maruz kalmasını engellemek için gerekli adım atmaları hakkında uyarıyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir