• DOLAR 32.513
  • EURO 34.606
  • ALTIN 2499.985
  • ...
​Heniyye: Halkımız bu komploya izin vermeyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Amerika'nın Kudüs'ü işgal rejiminin başkenti ilan etmesinin ve elçiliğini Kudüs'e taşımasının tüm kırmızı çizgilerin aşılması anlamına geleceğini söyledi.

Heniyye, Arap ve İslam ülkeleri liderlerine, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri ve Arap Birliği Genel Sekreterine, Arap ve uluslararası heyet ve örgütlere gönderdiği mektupta Filistin halkının bu komplonun hayata geçmesine izin vermeyeceğini, topraklarını ve kutsal mekanlarını savunmak için tüm seçeneklerin gündemde olduğunu ifade etti.

Amerika'nın tarihi boyunca işgal rejimi yanlısı olduğunu Filistin halkına karşı işgal rejiminin ırkçı gündemine destek vererek gösterdiğini kaydeden Heniyye, ABD'nin Kudüs konusundaki kararının uluslararası anlaşmalara aykırı olduğunu ve Müslümanlara büyük bir hakaret anlamına geldiğini belirtti.

Hamas lideri, ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e nakledilmesinin tehlikesine dikkat çekerek, bu adımın Netanyahu'nun Kudüs'ü Yahudileştirme planlarına destek olacağını ifade etti.

Heniyye, Arap ve İslam ülkelerini de Amerika'nın işgal rejimi yanlısı tavrı karşısında üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye ve karara hep birlikte karşı çıkmaya davet etti.

Kararın reddedilmesini isteyen Heniyye, Arap ve İslam ülkelerine Amerika'ya baskı yapmaları çağrısında bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir