• DOLAR 32.528
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2488.273
  • ...
Batman`da "Siyer Sınavı" kayıtları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından her yıl düzenlen Siyer Sınavı, bu yıl 18 Şubat 2018'de yapılacak. Sınava başvuruların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten platform yetkilileri, son başvuru süresinin 27 Ocak 2018 olduğunu söylediler.

Bu yıl da "Onu Oku, Onu Yaşa" sloganıyla düzenlenecek Siyer Sınavı hazırlıkları ile ilgili açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlerinden Feyzi Aydın, her yıl siyer sınavını düzenlediklerini ifade ederek, tek gayelerinin Hz. Muhammed'in (sav) hayatını okutma, anlama ve yaşatma olduğunu vurguladı.

Aydın, 5 umre ödülü ve 2 bin çeşit hediyelerin verileceği Siyer Sınavı başvurularının 27 Kasım 2017 tarihinden itibaren başladığını ve 27 Ocak 2018 tarihine kadar da devam edeceğini hatırlattı.

İldeki birçok kırtasiye ve okul başta olmak üzere onlarca noktada kayıtların alındığını aktaran Aydın, herkesi bu sınava katılmaya davet etti. 4 kategoriden oluşacak sınavın her kategorisi için birer kitap hazırlandığını söyleyen Aydın, sınava katılacakların bir an önce sınav sorularının çıkacağı kitaplarını alıp okumaları tavsiyesinde bulundu.

Peygamber Sevdalıları olarak amaçlarının topluma Hz. Peygamber'in hayatını okutmak olduğunu belirten Aydın, "Peygamber Sevdalıları Platformu olarak her yıl Peygamber Efendimiz (s.a.v)'i daha yakından tanımak ve O'nun ahlakını örnek almayı amaç edinen bir çalışma olan siyer sınavı etkinliğini düzenlemekteyiz. 'O'nu oku, O'nu yaşa' temalı siyer sınavımız, Türkiye geneli olup, katılmak isteyen herkesi kapsamaktadır. Siyer sınavına katılıp yeterli puanı elde eden katılımcılarımıza başta umre ödülü olmak üzere 2 bin ödül verilecektir. Katılımcılarımıza şimdiden başarılar dileriz." dedi.

Geçen yıl Batman'da siyer sınavına 25 bine yakın bir katılımın olduğunu sözlerine ekleyen Aydın, bu yılki hedeflerinin yaklaşık 50 bin olduğunu kaydetti. (M. Fatih Akgül - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir