• DOLAR 32.602
  • EURO 34.767
  • ALTIN 2498.204
  • ...
Karayolundaki mucurların temizlenmemesine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman-Kozluk Karayolu'nun 30'uncu kilometresine kadar yollarda biriken ve aylardır temizlenmeyen mucurlar, araç sürücülerinin tepkisine neden oldu.

Yüzlerce aracın camlarının kırıldığını ve binlerce lira zarara uğradıklarını belirten sürücüler, yollardaki mucurların temizlenmesini istiyorlar.

Kozluk'tan Batman merkeze yolcu taşıyan şoförlerden Şakir Boral, Karayolları 9'uncu Bölge Müdürlüğünün kendilerini mağdur ederek, zarara soktuğunu ileri sürdü.

Boral, "Karşı yoldan taşlar sıçrıyor ve tüm camlarımız kırılıyor, mağdur ediliyoruz. Bu soruna bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Günde 50 TL kazanmıyoruz. Firmadaki bazı arkadaşların daha yeni aldıkları 5 aracın camları kırıldı. Gerçekten yeter artık, buna bir çözüm bulsunlar. Bazen yolcu sıramız geliyor, Batman'a gitmekten çekiniyoruz. Çünkü camlarımız kırılıyor. 50 TL kazanıyoruz ama bin 500 lira cam parası veriyoruz. Tüm şoförlerin camı kırılmış. Çoğu şoförlerimiz camları kartonla kapatmış. Yetkililere söylüyoruz, gazeteye veriyoruz. Karayolları 9'uncu Bölge Müdürlüğüne telefon açıyoruz, 'Tamam, tamam.' diyorlar ama bir şey yok. Firmamızda sadece benim bildiğim 25-30 kişinin aracının camları kırıldı. Bir de öğrenci taşıyan öğrenci servisleri var. Bunların da camları sürekli kırılıyor. Mucur, kazaya da davetiye çıkarıyor. Bu asfalt yolları bu mucurlardan temizlesinler. Gerçekten mağduruz ve bu işe bir çözüm bekliyoruz." dedi.

"Mucurdan arındırılmış temiz bir yol istiyoruz"

Yetkililerin, bu sorun karşısında duyarsız kaldığını iddia eden Erdal Çelik, şunları söyledi: "Bir günde iki defa arabamın camını değiştirdiğimi biliyorum. Bu camın maliyeti de bin 500 liranın üstendedir. Biz Karayolları 9'uncu Bölge Müdürlüğünü defalarca aradık. Sadece gelip bir süpürge vurup gidiyorlar. Yoldan geçen herkes bu mucurlardan zarar görüyor ama sahip çıkan yok. Bir yağmur yağdı mı tekrardan o mucurlar baştan kalkıyor. Bunun baştan güzelce temizlenip, güzel bir mucur dökülmesi lazım. Minibüsçüler olarak çok mağduruz. Bizim gibi yüzlerce insan mağdur oldu. Durumu olmayıp, camını yenileyemeyen insanlar var. Biz bunun için bir çözüm, bir destek ve yetkililerden bize sahip çıkmalarını istiyoruz. Mucurdan arındırılmış temiz bir yol istiyoruz."

"Zararın karşılanması lazım"

Bu konuda mağdur olan bütün insanların zararının karşılanması gerektiğini vurgulayan Çelik, "Camlarımızın hepsi kırıktır. Nereden bakarsan şimdiye kadar 80-90 tane camımız kırılmış. Bütün mağdur insanların zararlarının karşılanması lazım. Biz bunu sadece minibüsçüler için söylemiyoruz. Oradan taksi de kamyon da otobüs de geçiyor. Bu yoldan herkes geçiyor. Yabancısı da yerlisi de geçiyor. Herkesin zararının karşılanması lazım. Karşılamıyorlarsa bari bu yola bir çözüm bulsunlar. Karayolları 9'uncu Bölge Müdürlüğünün yaptığı bize en büyük eziyettir. Bir araba geçiyor, neredeyse kendimizi şarampole atıp yoldan çıkıyoruz. Nasıl kaçacağımızı bilmiyoruz. Çünkü taş fırlıyor. Sağdan gelen araba soldaki arabanın camını kırıyor. Sollama yapan arabalar cam kırıyor. Karayolları da sadece bir süpürge vurmakla kalıyor, başka bir şey de yok." ifadelerini kullandı.

"Yetkililerden bu konuya el atmalarını istiyoruz"

Batman-Kozluk Karayolu'nda çok çile çektiklerini belirten sürücülerden Ömer Baz, "Yolcularımız mağdur oluyor. Arabalar kaza yapıyor. Bir aracı sollamaya kalktığın zaman arabanın kaza yapma riski artıyor. Bu yüzden de yolcuların hayatı tehlikeye giriyor. Yetkililerden bu konuya bir el atmalarını istiyoruz. Bir sürü masrafımız oluyor ve bunu kimse karşılamıyor. Günde iki sefer camımızın kırıldığı oluyor. Geçenlerde araba yanımdan geçtiği zaman minibüsümün camı kırıldı. Daha sonra cam açık olduğundan tekrardan fırlayan mucur bir yolcunun başına çarptı ve orada hafif bir yaralanma oldu. Bu şekilde yolcularımızın hayatı tehlikeye giriyor." şeklinde konuştu.

Öte yandan, söz konusu yolu kullanan bazı sürücüler de sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirdiler. Yollardaki mucurların bir an önce temizlenmesini talep eden sürücüler, yetkililerin duruma müdahale etmeleri gerektiğini kaydettiler. (Muhammed Said Aksoy - İLKHA)


































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir