• DOLAR 32.383
  • EURO 35.107
  • ALTIN 2326.38
  • ...
İsrail Kahire'deki Elçilik Binasını Boşalttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MISIR - Mısır'ın başkenti Kahire'deki havaalanından dün akşam Siyonist işgal rejiminin eşyalarını taşıyan iki Siyonist uçak işgal rejimine gitmek üzere havalandı. Siyonist işgal rejimi, yaklaşık 6 ay önce protestocuların saldırısına uğrayan Mısır'daki elçiliğini tamamen kapattı.

 

FİEM'in haberine göre, Siyonist işgal rejiminin Nil nehrine bakan ünlü binadaki büyükelçiliğinde bulunan eşyaların uçaklara taşınması sırasında Kahire Havaalanı'nda olağanüstü önlemler alındı.

 

Mısır Havalimanı yetkilileri, Kahire'ye gelen iki Siyonist işgal rejimi askeri uçağının, elçilikte kalan tüm belgeler ile araç gereci alarak bu sabaha karşı ülkeden ayrıldığını aktardı. Siyonist işgal rejimi büyükelçisi ve elçilik personelinin de Mısır'dan ayrıldığı kaydedildi.

 

Siyonist güvenlikçilerin elçilik eşyalarını ve belgeleri iki konteynera doldurduğu ve Mısır gümrüğünün taşınan eşyaları diplomatik kargo oldukları gerekçesiyle incelemesine izin vermediği, konteynerlar uçaklara ulaşıncaya kadar yanlarına kimsenin yaklaştırılmadığı bildirildi.

 

Siyonist işgal rejimi elçiliğinin bulunduğu binadan işgal rejimi bayrağının kaldırıldığı ve elçiliği koruyan güvenlik görevlilerinin de binayı terk ettiği öğrenildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir