• DOLAR 32.582
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2424.721
  • ...
Bazı üniversitelerde yeni birimler kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, bazı üniversitelerde yeni enstitü, fakülte ve yüksekokul kurulmasına dair karar yayımlandı.

Söz konusu kararın yürürlüğe konulması, Milli Eğitim Bakanlığının teklif yazıları üzerine Bakanlar Kurulu tarafından 11 Eylül 2017 tarihinde kararlaştırıldı.

Buna göre; Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde Bilişim Enstitüsü, Amasya Üniversitesinde sağlık Bilimleri Enstitüsü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Üniversitesinde Gülhane Hemşirelik Fakültesi ve Savunma Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Sakarya Üniversitesinde İşletme Enstitüsü, Selçuk Üniversitesinde Akşehir Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi kuruldu.

Ayrıca; Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesindeki Turizm Fakültesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesindeki Biga Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ile Sağlık Bilimleri Üniversitesindeki Gülhane Hemşirelik Yüksekokulu da kapatıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir