• DOLAR 32.538
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2425.09
  • ...
Batman Üniversitesinde Mevlid-i Nebi etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğrenci Temsilciliği'nin organize ettiği ve İdeal Gençlik Topluluğu'nun da destek 'Rahmet, Barış ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)' temalı Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.

Kur'an Nesli Platformu Batman koordinatörlerinden Mehmet Emin Sütçü'nün konuşmacı olarak katıldığı etkinlik, saat 13.00'da Batman Üniversitesi Merkez Kampüsünde yapıldı.

Etkinlik İslami İlimler öğrencisi Şahap Aslan tarafından okunan Kur'an-ı Kerim ile başladı. Hz Muhammed (sav) konu alan sinevizyon gösterimin ardından Üniversite öğrencilerinden Ebubekir Basut ile Enes Burukut tarafından Mevlid-i Şerif okundu.

İlahi ses sanatçıcı Mustafa Altıntop Hz. Muhammed (sav) üzerine bestelenen ilahileri seslendirdi.

Seslendirilen ilahiler sonrası günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Kur'an Nesli Platformu Batman koordinatörlerinden Mehmet Emin Sütçü, barış ve adalet Peygamberini anma sevdasının insanları bir araya getirdiğini söyledi.

Sütçü, "Hz. Muhammed (sav) barışın peygamberidir. Bugün İslam'ı şiddetle yan yana getirmeye çalışanlar Peygamber Efendimizin hayatına bir göz atsınlar. Peygamber (sav) 27 gazvesi vardır. Yaklaşık 40-50 seriye göndermiştir. Özellikle 9 büyük savaşta yaşanan çatışmalarda şehit olan Müslümanların sayısı 138 ve düşmanlardan ölenlerin sayısı sadece 216'dır. Dünya tarihinde kayıpların en az yaşandığı savaşları veren bir komutan ve savaşların hepsinin olumlu neticeleri verdiği başka bir örnek yoktur." dedi. 

Hz Muhammed'in küçüklüğünden beri adaleti gözetlediğini söyleyen Sütçü, "Henüz 20 yaşındayken Hilful Fudul denilen mazlumun hakkını zalimden almak için kurulmuş bir teşkilatın en ön saflarında yerini alan bir peygamberdir. Hz. Muhammed'i (sav) ne zamanki anlamaya, anlatmaya ve yaşamaya hakkıyla muvaffak olursak işte o zaman bölük pürçük olan İslam alemi tekrar İslam'ın vahdetiyle, adaletiyle, barışıyla ve huzuruyla yine o saadeti yaşayacaklar inşallah." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından ilahi ve ezgilerle devam eden etkinlik İslami İlimler Fakültesi öğrencilerinden Hüseyin Ertaş yaptığı dua ile son buldu. (M. Sait Çelik - İLKHA) 


































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir