• DOLAR 32.518
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.099
  • ...
İşgal devletinden Erdoğan`a `Kudüs` cevabı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal devleti israil işgali altında bulunan Kudüs topraklarına kirli senaryolar oynanıyor. ABD'nin İsrail'in Başkenti Tel Aviv'de bulunan konsolosluğunu Kudüs'e taşıma isteği nedeniyle bölgede yaşanan gerilim üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Kudüs'ün Başkent ilan edilmesi durumunda diplomatik ilişkiler kesilir" sözlerine işgal devleti sözde ulaştırma ve istihbarat bakanından küstah bir açıklama geldi.

"KUDÜS İSRAİL'İN BAŞKENTİDİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine karşılık, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olduğunu iddia eden ve işgali adeta yok sayan Yisrael Katz, Sultanlık ev Osmanlı'nın devri bitti, artık korkmuyoruz dedi.

Katz, "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın talimat ve tehditlerini kabul etmiyoruz. İsrail egemen bir devlettir ve Kudüs başkentidir. Sultanlık ve Osmanlı İmparatorluğu'nun günleri bitmiştir." sözleriyle karşılık verdi.

ABD'NİN KİRLİ KUDÜS OYUNU

İşgal devleti israil'in işgali altında bulunan Kudüs, yüzlerce yıl boyunca Müslümanların elinde bulunmuş, yakın tarihte de İsrail'in işgaline tanıklık etti.

İsrail'e yönelik Kudüs tepkileri de zamanla başta ABD olmak üzere tüm müttefiklerini zor duruma soktu. Bu durumu fırsat bilen ABD ise işgali legal hale getirecek bir adımı atmanın peşinde. Tel Aviv'de bulunan büyükelçiliği Kudüs'e çekmeye çalışan ABD, bu şekilde işgal devletinin başkentini Kudüs olarak ilan etmeyi amaçlıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bugün gerçekleştirdiği AK Parti grup toplantısında duruma tepki göstermiş, ilişkilerin askıya alınabileceğinin sinyallerini vermişti.

Kaynak: ensonhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir