• DOLAR 32.664
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2501.39
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "900 bin çalışanımızı ilgilendiren, kamuoyunda taşeron olarak bilinen düzenleme konusundaki düzenlemeye değinmek istiyorum. Kamudaki 450 bin ile belediyelerdeki 400 bin işçimiz çalıştıkları yerlerdeki belediye iktisadi teşekküllerine istihdam edilecekler." diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "23 bin kişi olan mevsimlik işçilerin 5 ay 29 gün olan çalışma süreleri de 9 ay 29 güne kadar çıkartılabilecek." açıklamasında bulundu. Erdoğan, "4C statüsünde çalıştırılan kardeşlerimiz de 4B statüsüne kaydırılıyor. Bu meseleyi kökten çözmüş oluyoruz." dedi.

MEVSİMLİK İŞÇİLER VE 4/C LİLERE MÜJDE

Düzenlemeye ilişkin detayları açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Maliye Bakanına teşekkür ettikten sonra sosyal medya hesabından şu mesajları paylaştı:

“ Mevsimlik çalışan geçici işçi kardeşlerimizi de unutmadık. Yapacağımız düzenleme ile, bu işçilerimizin 5 ay 29 güne kadar olan çalışma sürelerinin 4 aya kadar daha uzatılmasını sağlıyoruz.”

“ 4/C‘li kardeşlerimizi de unutmadık, 4/C kapsamında çalışanları, 4/B kadrosuna alıyoruz. Böylece, 4/C kapsamındaki çalışanlarımızın bu sorununa da bir nokta koyuyoruz. Yeni düzenlemenin, 4/C`li kardeşlerimize de hayırlı olmasını diliyorum.” 

TÜM TAŞERON İŞÇİLER ARTIK KADROLU

Sarıeroğlu mesajlarının devamında:

“Belediye ve İl Özel İdarelerinde, taşeron olarak çalışan kardeşlerimiz için de yeni bir düzenleme yaptık, bu kardeşlerimiz, il özel idarelerin ve belediyelerin iktisadi teşekküllerinde işçi olarak istihdam edilecekler.”

“Özel sözleşmeli, geçici, bir yıllık, üç yıllık değil, sürekli işçi kadrosuna geçiriyoruz. Yaş sınırı, eğitim şartı, asıl iş, yardımcı iş ayrımı olmayacak. Bugün, bu sabah itibariyle, kamuda çalışan taşeron işçi kardeşlerimiz bundan sonra kadrolu işçi olarak çalışacak”

“Merkezi yönetimde genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçe kapsamındaki idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile sosyal güvenlik kurumlarında alt işveren işçisi olarak çalışan TÜM kardeşlerimizi, sürekli işçi kadrosuna alıyoruz.” Taşeron işçilerimize, ailelerine ve aziz milletimize şimdiden hayırlı olsun." dedi.

MEMUR-SEN'DEN HERKESE TEŞEKKÜR

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada:

"Memur-Sen olarak Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan'a müjdeler için teşekkür ediyoruz. 4/C'li kardeşlerimizden TUİK'te olanlarla ilgili sorular geliyor. TUİK'te olan kardeşlerimizde 4/B kadrosuna alınacaktır. Memur-Sen olarak 4/C'li kardeşlerimizle ilgili verdiğimiz mücadeleyi kazanımla sonuçlandırdık. Toplu Sözleşme kararımız hayata geçiyor. Hayırlı olsun, Hükümete, ÇSGB Julide Sarıeroğlu'nun şahsında mücadelemizin kazanımla sonuçlanmasına katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.