• DOLAR 32.606
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2411.447
  • ...
İranlı gruba Türkiye sınırında silahlı saldırı: Bir ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye-İran sınırının İran tarafında silahlı saldırıya uğrayan ve yardım istedikleri askerler tarafından Iğdır ve Kars'taki hastanelere kaldırılan 4 İranlıdan biri hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Iğdır'daki Gökay Hudut Taburu'na yakın bir noktada yer alan ve Türkiye-İran sınırının İran tarafında çalışma yapan İranlı mühendis ve askerlerden oluşan gruba, İran tarafından ateş açıldı. Saldırıda söz konusu kişilerden 4'ü yaralandı.

İranlılar, İran güvenlik güçlerinin karakollarının bölgeye uzak olması sebebiyle yaralıların hastaneye kaldırılması için sınırda nöbet tutan Türkiye askerlerinden yardım istedi.

Bunun üzerine İranlı asker tarafından taşınan yaralılara ilk müdahale, Gökay Hudut Taburu doktorları ve askerler tarafından yapıldı.

Yaralılardan 2'si helikopterle Kars Eğitim ve Araştırma Hastanesine, biri Iğdır'daki Aralık Devlet Hastanesine, diğeri ise Iğdır Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Aralık Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan, asker olduğu öğrenilen ve duran kalbi 2 kez çalıştırılan kişi, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralıların tedavisinin ise sürdüğü belirtildi.

Yaralılar ile birlikte Iğdır'a gelen İranlı bir mühendisin ise olaydan yara almadan kurtulduğu belirtildi.

Iğdır Valisi yaptığı açıklamada, saldırının PKK tarafından yapılmış olabileceğini belirtti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir