• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Gazze'de Ekmek Krizi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FİLİSTİN - Gazze Şeridi'ndeki Fırıncılar Derneği, yaşanan yakıt ve elektrik krizi nedeniyle fırınların çalışmalarını yarıya indirdiğini belirterek, soruna acilen çözüm bulunmaması halinde dört gün içinde fırınların tamamen çalışamaz duruma geleceğini söyledi.

 

Fırıncılar Derneği Başkanı Abdunnasır El-Acrami, Safa Ajansı tarafından yayınlanan açıklamasında, Filistin Hükümeti'nden acilen duruma müdahale ederek fırınlara gerekli yakıtı sağlamasını istedi.

 

El-Acrami, kriz nedeniyle Gazze Şeridi'ndeki birçok fırının üretimi durdurduğunu bildirerek, fırınların çalışması için gerekli yakıt stokunun büyük bölümünün sona erdiğini ifade etti.

 

Gazze Şeridi'ndeki İlkyardım ve Acil Durumlar Yüksek Komitesi de, hizmetlerinin yüzde 50'sini durdurduğunu ilan ederek, yakıt krizinin devam etmesi halinde 72 saat içinde çalışmalarının tamamını durdurmak zorunda kalacağını bildirmişti.

 

Gazze Şeridi'nde yaşanan elektrik ve yakıt krizinin hafifletilmesi için Mısır'ın Gazze'ye yakıt göndermesi bekleniyordu. Gazze'deki Enerji ve Doğal Kaynaklar İdaresi yakıt için gerekli parayı Mısır'a havale etmesine rağmen Mısır tarafından Gazze'ye henüz yakıt gönderilmedi.

 

Mısır'ın söz verdiği halde Gazze Şeridi'ne yakıt göndermemesinin ardında Ramallah yönetiminin ve Siyonist işgal rejiminin Kahire'ye yaptığı baskının yattığı tahmin ediliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir