• DOLAR 32.591
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2494.104
  • ...
Bingöl Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl`de 22 Mart 2012 Perşembe günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:
 
Bingöl Gazetesi: Kalencik`te okul yolu çilesi
Kalencik YİBO Okul Aile Birliği Başkanı Olmuş, okul yolunun genişletilmemesinden dolayı servislerin geçişi esnasında öğrencilerin yürüyemediğini ve her an araç altında kalma riski taşıdıklarını söyledi.

Kalencik Yatılı Bölge İlköğretim Okulu, Okul Aile Birliği Başkanı Hüseyin Olmuş, yoğun kar yağışı sonrası okul yolunun sağlıklı açılmadığını belirterek tepki gösterdi.
 
Bingöl Olay Gazetesi: BDP `Nevruz Bayramı`nı kutladı
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bingöl İl Başkanlığı, Nevruz Bayramı`nı düzenlediği etkinlikle kutladı.
Yeni Mahalle Kavşağı`nda dün saat 10.00`da başlayan kutlamalar saat 15.00`e kadar devam etti. BDP İl Başkanlığı binası önünde toplanan partililer kalabalık bir şekilde kutlama alanına giriş yaptılar. Yoğun güvenlik önleminin alındığı programa BDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Karlıova Belediye Başkanı Ferit Çelik, BDP Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever katıldı.
 
Bingölün Sesi Gazetesi: Kurumlara atanacak kadrolar belli oldu
2012 yılı Bütçe Kanununa göre, kamu kurumları bir önceki yıl boşalan kadrolarının yüzde 50`sine atama yapabilmektedir.

Ogretmenlersitesi.com`un haberine göre, ihtiyacın bu şekilde karşılanamaması halinde üniversiteler için 5 bin, diğer kurumlar için ise 29 bin adet daha atama izni verilmiştir. Toplamda 34 bin adetlik atama izninin dağılımı bugün açıklandı.
Devlet Personel Başkanlığından yapılan açıklamada, MEB`e daha önce 12 bin 230 adetlik atama izni verildiği belirtilmişti. Bugün yayımlanan dağılımda ise MEB`e ayrıca 200 adet daha atama izni verildi.
 
Bingöl Kent Haber Gazetesi: Doğa Müzesi ziyaretçiye açıldı
Türkiye`nin ilk doğa tarihi okul müzesi İMKB Fatih İlköğretim Okulu`nda ziyaretçilerini bekliyor.
 
Bingöl Haber 12 Gazetesi: Dap`ın Doğu`ya önemli hizmetleri olacak
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Doğu Anadolu Projesi`nin (DAP)) Doğu Anadolu`ya önemli hizmetleri olacağını açıkladı.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı olarak Adnan Demir`i görevlendirdiklerini bildirdi. Van`da, Vilayetler birliğinin proje ofisinde, DPT`de ve en son özelleştirme idaresinde tekel genel müdür yardımcısı görevlerinde bulunan Adnan Demir`in özel sektörü yakından tanıdığını belirten Bakan Yılmaz, "Çok fazla somut projede görev almış. Bundan sonra Doğu Anadolu Projesi bölge kalkınma idaresi başkanı olarak görev yapacak. Biliyorsunuz DAP, GAP`tan sonra en geniş coğrafyaya sahip. İl sayısı olarak GAP`tan daha fazla. DAP`ta yeni bazı eylem planları gündemimize gelecek. DAP göreve başladığı zaman kamu yatırımlarını daha düzenli koordine etme imkanımızı olacak. DAP`ın hem Erzurum`a hemde Doğu Anadolu`ya önemli hizmetleri olacak" diye konuştu
(Furkan Bingöl - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir