• DOLAR 32.472
  • EURO 34.57
  • ALTIN 2475.777
  • ...
 "En büyük engel sevgisizliktir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Türkiye Petrolleri Sosyal Tesislerinde engellilere yönelik bir program düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen programa Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, Vali Yardımcısı Ayhan Akpay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Fehmi Çelik, bazı kurum amirleri, engelli derneklerinin başkan ve temsilcileri ile engelliler katıldı.  

Programın açılış konuşmasını yapan Görme Engelliler Derneği Başkanı Mehmet Tunç, engellilerin günlük hayatta karşılaştığı sorun ve sıkıntılar ile bazı talepleri dile getirdi.

Engellilerin sadece 3 Aralık'ta değil, her gün hatırlanması ve şartlarının iyileştirilmesi gereken toplumun en önemli birer parçaları olduğunun kaydeden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Fehmi çelik ise "Allah'a şükürler olsun ki insanların birbirine üstünlüğünün ancak takva noktasında olabileceğini bildiren ve bütün insanların eşit olduğunu her fırsatta dile getiren bir dini inancımız var. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' düsturuyla devam eden bir yönetim anlayışımız var." dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli vatandaşlarla bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Nurullah Naci Kalkancı da "3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli kardeşlerimize karşı olan sorumluluklarımızı bir kere daha hatırlatıyor. Herkesin yapabileceği bir şey olduğu gerçeği noktasında neler yapabileceğimizi düşünmemiz için bir vesile oluyor. Engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak ve anlamlı kılmak için toplumun her kesimine çok önemli görevler düşüyor." diye belirtti.

Engellilerin meselelerini, sıkıntılarını hatırlamak, başarılarının farkına varmak sadece bir günün sınırlarına hapsedilmeyecek kadar önemli olduğunu vurgulayan Kalkancı, "Ben İnanıyorum ki her engelli kardeşimiz kendisine imkân verilirse topluma sağlam insanlar kadar yararlı olabilir. Önemli olan gönüllerdeki engelleri kaldırmaktır. O nedenle yaşamın her alanında engelli kardeşlerimize saygı göstermeli, onları toplumun bir ferdi olarak kabul etmeliyiz. Unutmayalım ki, hayatı paylaşmak için engel yoktur. En büyük engel sevgisizliktir." diye konuştu.

Vali Kalkancı, konuşmasının devamında şunları dile getirdi: "Biz engelli kardeşlerimizi Hz. Hatice annemizin dayısı oğlu ve cennetle müjdelenen ilk ama Sahabi olan Abdullah Bin Ümmü Mektum'dan bu yana yeryüzünün melekleri diyoruz. Çünkü onlar yürekleri tertemiz, yeryüzünde kötülük mefhumundan izole olan dünyanın en masum insanlarıdır. Engelli kardeşlerimizin anne babaları da yeryüzünün en cefakâr ve vefakâr insanlarıdır. Bu anlayışla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz tarafından engelli kardeşlerimize çok önemli destekler veriliyor. Bir toplumun uygarlık düzeyi engelli vatandaşına verdiği değerle ölçülür. Bu, aynı zamanda sosyal devlet olmanın bir gereğidir ve engelli kardeşlerimize verdiğimiz önemi göstermektedir. Bu desteklerle amacımız, engellilerimizin toplumda varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmalarıdır. Yeter ki insana bakışımız, insanı ele alışımız özürlü olmasın, bu bakış açısını değiştirebilirsek inanıyorum ki her türlü engeli de aşmış oluruz."

Konuşmaların ardından Özel Eğitim Okulu Öğrencileri tarafından gösteriler yapılırken, 80. Yıl Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi Öğrencileri tarafından da mehteran gösterisi yapıldı.

Program, Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri tarafından Türk Halk Müziği dinletisi ve Halk Eğitim Merkezi Halkoyunları ekibi tarafından folklor gösterisi ile sona erdi. ( İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir