• DOLAR 32.369
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.405
  • ...
Siirt`te PKK`nin kış üslenmesi çökertildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt'in Eruh ve Pervari ilçe kırsalında gerçekleştirilen operasyonda, 18 sığınak ve barınak kullanılamaz hale getirilirken, çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı ele geçirildi.

Vali Ali Fuat Atik, ele geçirilen silah, mühimmat ve patlayıcılarla PKK'nin planlarının bir kez daha boşa çıkarıldığını ve saldırıların önüne geçildiğini belitti.

Vali Atik, "09 Eylül 2017 tarihinde merkez ilçemize bağlı kemerli köyümüzün eski muhtarını katleden terörist gruptan 3 bölücü terör örgütü mensubunu, arazide 7 gün 24 saat faaliyet yürüten kahraman komando timlerimiz ve güvenlik koruyucularımız, 16 Kasım 2017 tarihinde etkisiz hale getirmişti. İlimiz Eruh ve Pervari ilçe sınırları arasında bulunan Akmeşe bölgesinde 30 Kasım tarihinden itibaren çok kapsamlı bir operasyon icra edilmiştir. Hazırlık safhasıyla birlikte yaklaşık bir hafta süren operasyonda; bölücü terör örgütünün bölgemizde kış üslenmesine yönelik çabaları boşa çıkaracak şekilde toplam 18 sığınak ve barınak tespit edilerek tamamen kullanılamaz hale getirilmiştir. Ele geçirilen ve önemli bir kısmı Cumhuriyet Savcımızın talimatı ile taşınamayacağından dolayı bulunduğu yerde imha edilen malzemelerin dışında kalan tüm silah, mühimmat ve diğer malzemeleri huzurlarınızda sergilemiş bulunuyoruz." dedi.

Operasyonların devam edeceğini vurgulayan Atik, "Ele geçirilen silah, mühimmat ve el yapımı patlayıcı (EYP) düzenekleri sayesinde bölücü terör örgütünün hain emelleri ve planları bir kez daha boşa çıkarılmıştır." diye konuştu.

Operasyonda, 12 adet AK-47 Kaleşnikof tüfek, bir adet Bixi makineli tüfeği, bir adet RPG -7 roketatar, 16 adet el bombası 7 adet taarruz, 9 adet savunma, 2 adet Bangalore torpido, 2 adet antipersonel mayın, 188 kilogram amonyum nitrat/mazot, 500 gram C3 plastik patlayıcı, bin 550 gram A4 Plastik patlayıcı, 6 metre patlayıcı düzeneği, 131 adet elektrikli fünye, 11 adet el bombası fünyesi, 2 adet antipersonel mayın fünyesi, 11 adet RPG-7 roketatar mühimmatı, 13 adet RPG -7 roketatar sevk fişi, 8 bin 35 adet Kaleşnikof mühimmatı, 250 adet Bixi mühimmatı, 52 adet uçaksavar mühimmatı, 15 adet Doçka mühimmatı, 39 adet tabanca fişeği, bir adet M-16 şarjörü, 42 adet Kaleşnikof şarjörü, 14 adet el telsizi, 4 adet telsiz, 7 adet telsiz anteni, 515 metre kablo, büyük miktarda yaşam malzemesi ile çok miktarda örgütsel doküman ele geçirildiği belirtildi.

Öte yandan Vali Atik, jandarmaya operasyonlarda kullanılmak üzere 2 adet Drone teslim etti.(İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir