• DOLAR 32.332
  • EURO 35.046
  • ALTIN 2285.146
  • ...
Libya`da yüzbinlerce çocuğun sağlığı tehdit altında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Libya'da yarım milyondan fazla çocuğun insani yardıma ihtiyacı olduğunu" belirten Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), en az 2 milyon Libyalı çocuğun sağlığının tehdit altında olduğunu bildirdi.

UNICEF'in Libya temsilcisi Abdurrahman Gandur yaptığı açıklamada, 600 bini çocuk olmak üzere en az 2 milyon insanın başkent Trablus ile diğer şehirlerde ciddi olarak su ve gıda sorunu yaşadığını söyledi.

Bir ay önce Libya'ya gerçekleştirdiği ziyaretin ardından yaptığı yazılı açıklama yapan UNICEF'in Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Geert Cappelaere de, "ülkede 550 binden fazla çocuğun devam eden çatışmalar, siyasi istikrarsızlık ve ekonomik gerileme nedeniyle insani yardıma ihtiyaç duyduğunu" ifade etmişti.

Libyalı çocuklar için ülkedeki krize bir an önce siyasi çözüm bulunması gerektiğini vurgulayan Cappelaere, "Bazı bölgelerde yaşanan şiddet olayları nedeniyle aileler evlerini terk etmek zorunda kaldı. 80 binden fazla sığınmacı çocuk var. Bu çocuklar istismar ve sömürüye maruz kalıyor." diye konuştu. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir