• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
GTS bilgilendirme toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, piyasaya arz edilen gübrelerin paketleme aşamasından son kullanıcıya kadar takibinin sağlanmasına ilişkin gerekli usul ve esasları belirlemek amacıyla hazırlanan GTS uygulamasına ilişkin İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personellerine ve gübre bayilerine bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Konferans Salonun'da yapılan toplantıya; İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Kiyas, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Sadık Yalçın, teknik personel ile merkez ve ilçelerde faaliyet gösteren gübre bayileri katıldı.

Teknik personeller tarafından GTS ile ilgili yapılan sunumda, "Ülke tarımında kullanılan gübrelerin taklit, tağşiş ve sahteciliğin önlenerek dağıtımının amacına uygun yapılması, güvenli şekilde kullanılması ve bu anlamda tarımsal verimliliği artırıp yanlış gübre kullanımın önlenmesi ile gübre üretim ve tüketiminin kayıt altına alınabilmesi amacıyla GTS kullanılmaktadır. GTS, gübrelerin paketleme aşamasında ürünün içerisine biyoteknolojik olarak uygulanan DNA barkod ile karekod/barkod etiketlerle eşleştirilmesi yapılarak, her bir ürünün kimliklendirilmesi ve bu şekilde piyasaya arz edilmesi çalışmalarını kapsar." denildi.

Açıklamanın devamında, "Sistemin kuruluş amacı gübreden, tedarik zincirindeki üretici/ithalatçı-dağıtıcı ve kullanıcı bilgisine ulaşmaktır. GTS ile çuval, şişe, torba veya karton paketlerde piyasaya arz edilen ürünlerin üretici/ithalatçıdan, dağıtıcıya ve nihai kullanıcı olan çiftçiye kadar güvenle ulaştırılması hedeflenmektedir. Bu tebliğ kapsamındaki ürünleri üretenler ile piyasaya arz eden dağıtıcılar, en geç 31 Aralık 2017 tarihine kadar faaliyetlerini bu tebliğ hükümlerine uyumlu hale getirmek zorundadırlar." ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir