• DOLAR 32.573
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2432.09
  • ...
Okullarda Mevlid-i Nebi etkinlikleri devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeşil Alıç İlköğretim Okulunda Hz Muhammed'in veladeti yıl dönümü münasebetiyle Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.

Programda açılış konuşması yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ramazan Gelen, Hz Muhammed'in hayatından kesitler sundu.

Gelen, "Nasıl herkes kendine bir sanatçıyı, futbolcuyu, siyasetçiyi ya da herhangi birini kendine rol model olarak kabul ediyorsa bizimde tek rol modelimiz, örnek alacağımız kişi Hz. Muhammed olmalıdır. Onu hayatımızın her alanında yaşamalıyız. Bu tür etkinliklerle bir nebze de olsa Peygamber Efendimizi hatırlatmak, anlatmak ve onu okutmak hepimizin görevidir." dedi.

Etkinlik okunan duygu yüklü şiirlerle devam etti. Daha sonra Hz. Peygamberin kısa hadisleri öğrenciler tarafından okundu.

Program Yeşil Alıç İlköğretim Okulu ilahi korosunun seslendirdiği ilahi ve marşlarla devam etti. Okunan ilahi ve marşlara tüm öğrenciler eşlik etti.

Hz. Muhammed (s.a.v) ile ilgili düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Program matematik öğretmeni İsmail Çakmak'ın okuduğu dua ve dağıtılan ikram ile son buldu. (Sabri Acet-İLKHA) 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir