• DOLAR 32.602
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2501.223
  • ...
Havalar Nasıl Olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Meteoroloji`den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...
Yapılan son değerlendirmelere göre; öğle saatlerinden itibaren Orta ve Doğu Karadeniz ile Sinop, Kastamonu ve Ardahan çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı, Marmara ve Batı Karadeniz`de yer yer sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ`DEN UYARILAR

ÇIĞ UYARISI: Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA, DON OLAYI VE SİS UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı, Marmara ve Batı Karadeniz`de yer yer sis hadisesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KAR ERİMELERİ UYARISI: Hava sıcaklığında beklenen artış nedeni ile yerde kar örtüsü bulunan kuzey, iç ve doğu bölgeler ile yüksek kesimlerde kar erimeleri görüleceğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, lokal su baskını, taşkın, heyelan, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeydoğusunun parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Sinop ve Kastamonu çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz`in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Ardahan çevrelerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor

Bu haberler de ilginizi çekebilir