• DOLAR 32.603
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2496.13
  • ...
ALİ ABDULLAH SALİH! Bir diktatörün hamleleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustafa Karakaş/HaberAnaliz

Binlerce insanın hayatına mal olan savaşta son günlerdeki taktik manevra bu savaşın aslında örgütsel çıkarlar savaşı olduğunu gözler önüne seriyor.

30 yıl boyunca Yemen`i yöneten Ali Abdullah Salih, Arap baharı sürecinde koltuğunu kaybedince Husiler ile birlik olup  Abdi Rabbi Mansur hükümetine karşı savaştı.

Uzun bir süre Husiler ile ittifak kuran Ali Abdullah Salih bu dönemde Suud ve yanlıları tarafından ihanetle suçlanırken son yaptığı açıklama şaşkınlığa ve tarafların dil değiştirmesine neden oldu.

Salih`in Suudi Arabistan ile pazarlık masasına oturmaya hazır olduğunu duyurması ile yıllardır Rabbi Mansur hükümetine karşı savaşan Husiler ile Salih yanlıları çatışmaya başladı.

Salih`in,Suud öncülüğündeki koalisyon güçlerine atfen "Ateşkes hayata geçirildikten, abluka kalktıktan ve hava limanları açıldıktan sonra, sizlerle müzakereye oturmaya hazırız." İfadeleri Suud liderliğindeki koalisyonu memnun ederken yıllardır beraber olduğu Husiler bu açıklamayı ‘ihanet` olarak yorumladı.

Şüphesiz binlerce ölümün en büyük nedenlerinden biri olan ve 30 yıl Yemen`i yöneten Salih, Husiler ile birlik iken ona ‘kahraman` muamelesinde bulunanlar bugün onu ihanetle suçlarken; dün ona hain diyenler bugün onu medh etmektedir.

Husiler ile birlikte iken Suud ve yandaşı koalisyonun hedefinde olan Salih`e ait 2 ev bugün Husilerin hedefi olurken belki de o evleri koruma işini artık Suud üstlenmek zorunda kalacak.

Dün Salih, Husiler için iyi bir yol arkadaşı idi; bugün Suud için iyi bir yol arkadaşı…

Dün Husilere göre Salih, ülkesini seven ve ABD`ye baş eğmeyen bir direnişçi iken bugün Suud`a göre Salih, ülkesini seven ve İran`a baş eğmeyen bir direnişçi…

Evet tarafların meselelere bakışı örgütsel menfaatleri üzerine kurulu.Oysa Allah adil şahitler olmayı emreder.

Ali Abdullah Salih dün ne ise bugün de odur.

Dün koltuğunu kaybettiği için Yemenlilerin ölmesine neden olan devrik bir diktatördü, bugün o koltuğu tekrar kazanmak için hamle yapan devrik bir diktatör…

Dün sırtını Husilere ve İran`a vererek güç kazanacağını düşünüyordu, bugün sırtını Suud ve ABD`ye vererek koltuğu kapacağını düşünüyor.

Mesele koltuktur.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir