• DOLAR 32.319
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2295.429
  • ...
`Mustafa (as) Bilim Ödülleri` sahiplerini buldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hz. Muhammed'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü münasebeti ve bilim ile teknoloji alanında çalışma yapan Müslüman bilim adamlarını teşvik amacıyla İran'da "Mustafa (as) Bilim Ödülleri" sahiplerini buldu.

Bu yıl ikincisi verilen Mustafa (as) Bilim Ödülleri; iletişim ve telekominakasyon alanında "android bilgisayarlar ağı" üzerine çalışmalarıyla tanınan Türkiye'den Prof. Dr. Erol Gelenbe ile İran'dan Prof. Dr. Emir Şükrüllahi'ye verildi.

Ödül töreninde konuşan İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sorena Settari, bu bilim ödüllerinin, İslam dünyasında ilmi ve teknolojik gelişmelere teşvik nitelikli olduğunu ve tamamen özel vakıf çabaları kapsamında verildiğini söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Ekber Salihi, iki ülke ilişkileri için olumlu etki yapacak bu ödülü Türkiye'den bir bilim adamının kazanmış olmasından memnuniyet duyduğunu belirtti.

Mustafa (as) Bilim Ödülleri Genel Sekreteri Mehdi Saffariniya, yoğun bir teveccüh gören bu ödüllere olan ilginin her geçen gün arttığını belirtti. Saffariniya, ikinci dönem ödüller için iki yıl önce başlanan çalışmalara 400'den fazla akademik merkez ile üniversitenin destek verdiğini bildirdi.

Aldığı ödül dolayısıyla teşekkür eden Gelenbe de bu tür ödüllerin, İslam dünyasında yeni bir akımın oluşmasına yol açmasını ümit ettiğini dile getirdi.

İran'dan ödül alan Şükrülllahi ise aldığı ödülü İranlı gençlerin ilmi çalışmalarına destek amaçlı projeler için harcayacağını dile getirdi. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir