• DOLAR 32.383
  • EURO 35.107
  • ALTIN 2326.38
  • ...
Futbolda Kardeşliğe Çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Merkezi Diyarbakır'da bulunan İkra Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 'Futbolda Kardeşliğe Çağrı' adlı futbol turnuvası düzenliyor. Gerçekleştirilen turnuvada Dicle Üniversitesi öğrencilerinden oluşan 24 futbol takımı yer alacak.

 

Söz ve Kalem Dergisi ve Uhuvet Kitap Kırtasiye'nin sponsorluğunu yaptığı 'Futbolda Kardeşliğe Çağrı' futbol turnuvası eleme usulü ile şampiyonunu belirleyecek. Nisan ayının ilk haftasında yapılan final maçı ile belirlenen şampiyon takıma kitap çekleri hediye edilecek.

 

Kardeşlerimiz Arasında Gönül Köprüsü İnşa Ediyoruz
Konuya ilişkin değerlendirme yapan dernek yetkilileri, futbolu kardeşlik ortamına vesile kıldıklarını kaydederek, "Amaç futbol vesilesiyle üniversiteli kardeşlerimizi biraraya getirip kaynaştırmaktır. Bu etkinlikle kardeşlerimiz arasında bir sevgi ve muhabbet ortamı oluşturmak, bu tür sosyal etkinliklerle üniversiteli islami gençliğin kardeşlik ve ahlaki değerler çerçevesinde spor faaliyetlerini sağlamak…

 

Bu Tür Sosyal Etkinliklerimiz Devam Edecektir
Futbol oynayanlar bilirler ki futbol insanın ahlakının dışa en iyi yansıdığı araçlardan biridir. Müslüman gençler yanlış ve eksik yönlerini hayatın değer yönlerini düzeltmeye çalıştıkları gibi burada da eksik ahlaki yönlerini tamamlamalıdırlar. İkra Eğitim-Der üniversiteli gençliği olarak bu tür sosyal etkinliklerimiz devam edecektir."ifadeleri kullanıldı.

 

Liselerarası Futbol Turnuvası Gerçekleştirilecek
Futbol turnuvası bu yıldan itibaren geleneksel olarak devam edeceğini bildiren yetkililer, " Ayrıca yoğun istek üzerine ileriki dönem içerisinde liselerarası futbol turnuvasını gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Başvuru tarihi kısa sürdüğü için bazı başvurularınızı alamadık. Bu kardeşlerimizden haklarını helal etmelerini istiyoruz. Turnuvaya yoğun ilgi gösterildi. Bir sonraki yıl bu yoğun ilginin daha da katmerleşeceğine inanıyoruz."şeklinde konuştu. (Ayetullah Turgut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir