• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HÜDA PAR husumetli aileleri barıştırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı Uzlaşı Komisyonu, Gül ve Gezergül aileleri arasında geçtiğimiz ay bir düğün konvoyunda yaşanan, 12 yaşındaki Zeliha Gül'ün maganda kurşunuyla hayatını kaybetmesiyle oluşan husumeti, ailelerin barışmasıyla sonuçlandırdı.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı Uzlaşı Komisyonu tarafından düzenlenen barış programı için bir araya gelen Gül ve Gezergül aileleri, karşılıklı olarak husumeti bitirdiklerini belirterek, Kur'an-ı Kerim'in altından geçip, birbirleriyle kucaklaşarak barıştılar.

Bir restoranda düzenlenen barış merasimine HÜDA PAR Genel Merkez İstişare Kurulu üyesi Basri Demir, Şanlıurfa il Başkanı Lokman Yalçın ve merkez ilçe başkanları, İl Müftü Yardımcısı Mustafa Erdem, İttihad'ul Ulema üyeleri M. Emin Baytar ile Sinan Ünel ve her iki ailenin ileri gelenleri katıldı.

Hafız Murat Çiçek tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan barış merasiminde açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, aralarındaki husumeti sonlandırdıklarından dolayı Gül ve Gezergül ailelerine teşekkür ederek, tüm ihtilaf ve husumetlerin bitirilmesiyle huzurun geleceğine dikkat çekti.

"Birbirimize merhamet etmezsek Allah da bize merhamet etmeyecektir"

İnsanların adaletle hükmetmesi gerektiğini söyleyen Yalçın, "Bütün insanlığın ve mahlûkatın sahibi olan Allah, bize merhamet ediyorsa bizler de yeryüzünde yaşayan insanlar olarak birbirimize merhamet etmek zorundayız. Eğer bizler birbirimize merhamet etmezsek, şefkatle, muhabbetle birbirimize bakmazsak, birbirimizi kardeş kabul etmezsek Allah da bize merhamet etmeyecektir. Allah'ın yardımı üzerimizden kesilecektir ve huzur ortamımız bitecektir. Merkezimize 'insan ve adaleti' koymaz zorundayız. Neden 'insan ve adalet' diyoruz? Dikkat edin Allah, insanları eşrefi mahlûkat olarak yaratmıştır. Bundan dolayı adil olmak zorundayız. Allah bize 'yeryüzünde adil şahitler olun' diyor. Bundan dolayı bizler adaletle hükmetmek zorundayız." dedi.

Memleketin huzuru ve barışı açısından mal, can, din, dil, akıl ve nesil emniyetinin güvence altına alınması gerektiğini söyleyen Yalçın, bundan dolayı ihtilafların ve husumetlerin kaldırılmasıyla kardeşliğin ve barışın tesis edilmesi çağrısında bulundu.

Yalçın, "Vefat eden kızımız Cennet çocuklarından bir çocuktur. Rabbim hepimizi Cennette bir araya getirsin. Buradan bütün Şanlıurfalı vatandaşlara sesleniyorum. Gül ve Gezergül ailelerinin bu sulhunu, barışını örnek alın. Şanlıurfa'da husumetli aileler çoktur. Arazi meseleleri çoktur. Bunları sonlandırın. Bu bir şereftir, onurdur ve erdemliliktir. Bugüne şahitlik ettiğimiz için Allah'a hamd ediyorum. Bugün nefislerin ayaklar altına alındığı, şeytanın bu bölgeyi terk ettiği bir gündür. Bugünlerin artarak devam etmesini ümit ediyoruz." şeklinde konuştu.

HÜDA PAR'ın aracı olduğu barış programında Gezergül ailesi adına kısa bir konuşma yapan Abdurrahman Yaşar da, HÜDA PAR'ın bu arabuluculuğundaki katkısından dolayı teşekkür ederek, daha fazla acıların yaşanmaması için bu tür uzlaşıların artarak devam etmesi gerektiğini söyledi.

"Bütün husumetlerin ve düşmanlıkların temelinde nefis ve şeytan yatıyor"

Daha sonra kısa bir konuşma yapan Şanlıurfa İl Müftü Yardımcısı Mustafa Erdem ise, "Aslında bütün husumetlerin ve düşmanlıkların temelinde nefis ve şeytan yatıyor. Müslümanlar şeytan ve nefsi dinlemedikleri zaman göreceksiniz ki biz her zaman barış içinde olacağız. Kur'an'da da en hayırlı şeyin barış olduğu söyleniyor. İşte bugün bizler bu atmosferi yaşıyoruz. Gül ve Gezergül ailelerini bu vesileyle tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından tarafların birbirleriyle kucaklaşmasıyla tatlı ikramı yapıldı. (Ramazan Casuk, Hüseyin Sayhar - İLKHA)








































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir