• DOLAR 32.381
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2326.93
  • ...
Beşiri`de Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Beşiri Hizmet-Der tarafından Kapalı Spor Salonu'nda Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi. Hz. Muhammed (sav), kutlu veladetinin seneyi devriyesinde "Rahmet, Barış ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed" temasıyla Beşiri'de anıldı.

Düzenlenen etkinliğe; HÜDA PAR Beşiri ilçe Başkanı Veysi Ortaç, Saadet Partisi İlçe Başkanı Ahmet Dedebek, Peygamber Sevdalıları Platformu Tanıtım ve Medya Başkanı Feyzi Aydın, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 

Program, Molla Ahmet İptaş'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İsmail Tufan Hoca'nın okuduğu mevlit ile devam eden programda sanatçılar tarafından ilahi ve ezgiler seslendirildi. İlahi ve ezgilerin ardından Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı. 

Etkinlikte konuşan Kur'an Nesli Platformu Batman koordinatörlerinden Mehmet Emin Sütçü, Hz. Peygamberin hayatından kesitler anlatarak onun rahmet, barış ve adalet yönüne dikkat çekti.

Sütçü, "O peygamberin o mübarek hayatı bugün en ince ayrıntısına kadar bizlere ulaştırılmıştır. Rabbimiz bir ayette 'Allah seni insanlara kaşı koruyacaktır.' buyuruyor. Peygamber efendimizin hayatta iken kendisine suikast etmek isteyenlere karşı koruduğu gibi onun vefatından sonra da kendisini korumaya devam ettiğini bilelim. Kendisi; mesajıyla, sünnetiyle ve hadisleriyle halen yaşamakta ve Rabbimiz O'nun hayatına, O'nun sünnetine uzatılmak istenen kirli ellere müsaade etmeyerek, O'nun sünnetini, O'nun hayatını tertemiz bir şekilde bizlere ulaştırarak onu korumaya devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

İnsanlığın İslam'ı doğru dürüst tanımadığını ve batının anlattığı gibi tanındığını ifade eden Sütçü, "O halde Âlem-i İslam'ın yeniden hayat bulmasını, sadece İslam âleminin değil bütün insanlığın rahata, huzura ve adalete kavuşmasını istiyorsak üzerimize düşen çok vazifeler var. Eğer bugün bizler İslam'ın güzelliğini hayatımızda gösterebilseydik emin olun diğer milletler İslam'a kitleler halinde koşacaklardı. Üzerimizde büyük bir vebal var. İnsanlık bugün İslam'ı doğru dürüst tanımıyor. Batının tanıttığı gibi, batının medyasından o zalimlerin verdiği şekliyle tanıyor. Bizler, İslam'ı hayatımızda yerleştiremediğimiz için bizimle de tanıyamadıkları için onların vebali de bizim boynumuzdadır. Uyanmak, silkelenmek zamanı, o nur ile aydınlanıp ve dünyayı o nurla ile aydınlatma zamanıdır." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından seslendirilen ilahi ve ezgilerin ardından program Molla Ahmet İptaş'ın yaptığı dua ile son buldu. (M. Sait Çelik - İLKHA)






















































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir