• DOLAR 32.543
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2487.86
  • ...
SON DAKİKA
Engelini aşanlar olarak yaşamak istiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla Genç Caddesi'nde bilgilendirme standı açıldı.

Vali Ali Mantı'nın da katılımıyla burada toplanan engelliler, basın açıklaması yaptılar.

Engelliler adına açıklamayı okuyan Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Mücahit Korkutata, kentte binlerce engellinin olduğunu belirterek, bunların önündeki engellerin kaldırılması noktasında herkesi duyarlı olmaya çağırdı.

Engellilerin sadece özel günlerde değil, her zaman anılmaları gerektiğini dile getiren Korkutata, "Tabi ki özel günler, bizim birlikteliğimizi ve kaynaşmamızı daha yoğun bir şekilde artırmamız için dünyaca ilan edilen belirli günlerden biridir. Bu da engelliler haftası ve engelliler günüdür. Çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Amacımız, burada farkındalık oluşturup, engellilerin sesi olup, onların problem ve sıkıntılarını dile getirmektir." dedi.

"Kaldırımları işgal etmeyelim"

Engelliliğin, farklı nedenlerle uzuvlarda oluşan işlem görememe durumu olduğunu bildiren Korkutata, şunları söyledi: "Hal böyleyken engel gruplarının standartları ve farklılıkları artınca ihtiyaçlar oluşuyor. Bu ihtiyaçlar doğrultusunda devlet, sosyal devlet olma niteliğini yerine getirerekten engelli vatandaşlarına sahip çıkıyor. Bazı noktalarda eksiklikler olmuyor mu? Oluyor. Bunları göz ardı edemeyiz. Eksiklikleri tespit edip, bu alanda en güzel şekilde mücadele etmeliyiz. Bu anlamlı günde halkımızdan farkındalık oluşturmak için hassasiyet bekliyoruz. Özelikle esnaf kardeşlerimiz, bizler için ön ayak olan engelli bantlarının önünü kapatarak engel oluşturduklarını bilsinler. Kaldırımları işgal etmeyelim. Bu kaldırımlar noktasında duyarlılık gösterelim."

Eğitim ve sosyal yapı gibi alanlar ile toplu taşıma noktasında bilinçsizlikten kaynaklanan birçok engelle karşılaştıklarını söyleyen Korkutata, "Bizler, engel durumlarından dolayı engellenen değil, engelini aşan şahıslar olarak bu şehirde yaşamımızı sürdürmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından kısa bir konuşma yapan Mantı ise ""Öncelikle, ben de engelli tabirini kullanmayı sevmiyorum, istemiyorum. Literatürde öyle geçiyor. Kardeşimiz konulara vakıf, gereken şeyleri söyledi. Allah'a şükür, ülkemiz, vatandaşlarını imkanlardan faydalandırdığı gibi engelli vatandaşlarımızı da birçok konuda faydalandırıyor. Bingöl'deki kardeşlerimizin kendi aralarındaki dayanışma ve kaynaşmalarından dolayı son derece memnunuz." şeklinde konuştu.

Basın açıklamasına, Vali Mantı'nın yanı sıra Bingöl Belediye Başkan Vekili Halim Sügü, Bingöl İl Emniyet Müdürü Metin Akay, Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Çakan ve vatandaşlar da katıldı. (Nihat Kanat - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir