• DOLAR 32.526
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2489.39
  • ...
86 engelli çift evlilik okulundan mezun oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te "Mutluluk Engel Tanımaz" projesi kapsamında evlilik okulunda eğitime katılan ve mezun olan 86 işitme engelli çifte, sertifika verildi.

Gaziantep İl Müftülüğü, Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü, Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü, Gaziantep Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Şahinbey Belediyesi ve Rehberlik Araştırma Merkezinin bilirlikte yürüttüğü programın konukları 86 işitme engelli çift oldu. Çiftler, 4 seans şeklinde gördükleri eğitimin sonunda sertifika almaya hak kazandılar.

Şahinbey Belediyesi Nikâh Salonu'nda düzenlenen sertifika töreninde engelli çiftlere sertifikalarını veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, katılımcılara hitap etti.

Tahmazoğlu, "Burası bir imtihan dünyası. Rabbim kimine artılar, kimine de eksiler vermiş. Sizdeki bu durumu kötü olarak algılamayın. Cenabı Hak böyle takdir etmiş. Evlilik okulumuza katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim." dedi.

Sağlıklı oldukları halde birbirleriyle anlaşamayıp boşanan birçok çifttin olduğunu dile getiren Tahmazoğlu, "Daha önce burada 2 işitme engelli çiftimizin nikâhını kıyarken birbirlerine nasıl 'evet' diyeceklerini düşünmüştüm. Gelin hanım hazırlıklı gelmiş ve bir kalbin içine evet yazmıştı. Demek ki iletişim kurmak için engel yok. Sağlıklı oldukları halde birbiriyle anlaşamayıp boşanan birçok çift var. Konuşamadan çok iyi anlaşan engelli çiftler var. Eşler arasındaki en büyük kavga nedeni iletişimden kaynaklanan problemler oluyor. Aslında sizler bir bakıma çok şanslısınız. Sizden temennim eşleriniz arasında bu problemi aşarak, temelleri sağlam bir evlilik yürütmenizdir." şeklide konuştu.

İslam dininin insanlara değer verdiğini belirten Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu ise engelli sahabelerin Hz. Muhammed'in yanında kıymet gördüklerini anlattı.

Törene; Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, belediye başkan yardımcıları, kurum müdürleri ve kursiyerler katıldı. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir