• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2324.805
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bakan Faruk Özlü, Vali İzzettin Küçük, Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ve kent protokolüyle birlikte Bursa Teknoliji Organize Sanayi Bölgesi`ni (TEKNOSAB) ziyaret etti. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Yönetim Kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Faruk Özlü, TEKNOSAB`ın Türkiye`de ilk olma özelliği taşıdığını ve özel bir proje olduğunu vurguladı. Özlü, “Biz Bakanlık olarak bu projeyi destekliyoruz. Sayın Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimizle birlikte Sayın Başbakan Yardımcımızın liderliğinde projenin gidişatına ilişkin toplantımızı yaptık. TEKNOSAB projesinde inşallah kısa zamanda önemli mesafeler katedileceğini ve gelecek yıl ilk fabrikaların kurulduğunu göreceğiz” dedi.

Gökmen Projesine TEKNOSAB Desteği

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, TEKNOSAB`da gerçekleştirdikleri toplantıda önemli bir protokole daha imza attıklarını açıkladı. Özlü, imzalanan protokole ilişkin, “Gökmen Uzay Havacılık Merkezi ile TEKNOSAB`ın ve Bakanlığımız kuruluşu TÜBİTAK`ın müşterek çalışması için karar aldık. Biz Bakanlık olarak bu projeyi de desteklemeye devam edeceğiz. Projenin sürdürülebilirliği konusunda da TEKNOSAB yönetiminin katkıları olacak. Bugün Bursa ‘da nitelikli sanayinin, ileri teknolojinin geliştirilmesinin altyapısını oluşturan çok önemli bir projeyi değerlendirmiş olduk” ifadelerini kullandı. 

“Projelerimiz Bursa`ya Büyük Değer Katıyor”

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa`nın geleceğini ortak akılla şekillendirdiklerini söyledi. Kent ekonomisinin çok güçlü bir altyapıyla beslendiğini ifade eden Başkan Burkay, yeni sanayi devriminin sembolü olarak inşaat çalışmaları hızla süren TEKNOSAB`la birlikte Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi (GUHEM) projesinin de Bursa`ya büyük değer katacağını kaydetti. Başkan Burkay, “Sayın Bakanımıza Bursa`ya kazandırmayı hedeflediğimiz KOBİ OSB projemiz ile ilgili de bir sunum yaptık. Projemize ilk günden bu yana vermiş oldukları desteklerden ve bizlere gösterdikleri yakın ilgiden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.