• DOLAR 32.369
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2325.34
  • ...
Siyer sınavı kayıtları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye geneli 7'ncisi düzenlenen siyer sınavı başvuruları devam ediyor.

4 kategoride yapılacak olan sınavın başvuruları 18 Şubat'ta sona erecek.

"O'nu oku o'nu yaşa" temasıyla düzenlenen siyer sınavı ile ilgili açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır Koordinatörü Cemil Cahit Ünsal, tüm peygamber sevdalılarının bu sınava başvurarak katkı sunmaya çağırdı.

Ünsal, yaptığı açıklamada, "O'nu oku o'nu yaşa' temasıyla düzenlenen siyer sınavı tüm Türkiye de olduğu gibi Diyarbakır'da da düzenlenmektedir. Kamuoyunun bildiği üzere yoğun bir katılımın olduğu merkezlerden biri de Diyarbakır'dır. Sahabeler şehri olan Diyarbakır, Peygamber'e olan sevgisini her şeyde göstermektedir. Meydanlarda yapılan kutlu doğum etkinliklerinde yüz binlerce peygamber aşığı katılım göstermektedir." dedi.

Geçen yıl Diyarbakır'da düzenlenen siyer sınavına 40 bin civarında başvurunun olduğunu hatırlatan Ünsal, sınav sonucunda ilde 6 umre olmak üzere toplamda 300'ün üzerinde ödül kazanan peygamber sevdalısının olduğunu ifade etti.

Hz. Peygamberin okutulup yaşatılmasını amaçladıklarını belirten Ünsal, "Bu yılki siyer sınavımız 4 kategoride yapılacaktır. Her kategori için farklı bir siyer kitabı hazırlanmıştır. Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bu tür etkinliklerin amaçlarından biri de bu vesileyle Peygamber Efendimizin (sav) kutlu hayatının okutulup, gönüllerde yaşatılmasıdır. Büyük bir emek verilerek bu eserler meydana getirilmiştir. Kayıt olan her kardeş ve bacımızın bu eserlerden faydalanmasını tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bu yarışmaya kaydolan herkes şimdiden kazanmıştır"

Ünsal, açıklamanın devamında şunları kaydetti:

"Bu yarışma, aynı zamanda Peygamber Efendimizi (sav) okuma ve yaşama yarışmasıdır. Bu yarışmaya kaydolan herkes şimdiden kazanmıştır. Çünkü âlemlere rahmet olarak gönderilen ve 'And olsun ki sizin için, Allah'a ve âhiret gününe kavuşmayı uman ve Allah'ı çok zikreden kimseler için Allah'ın Resûlünde güzel bir örnek vardır.' Ahzab suresi 21'inci ayeti kerimesinde belirtildiği üzere, insanlara en güzel örnek peygamber efendimizin hayatını okuyup öğrenmekle herkes kazanacaktır. Bu vesileyle tüm peygamber sevdalısı kardeş ve bacımızın duyarlı davranıp bu sınavı sahiplenmeye, çevresine duyurmaya ve katkı sunmaya davet ediyoruz."

Bu yılki sınav için resmi izinler alındığını belirten Ünsal, şu anda Diyarbakır merkez ve ilçelerde toplamda 35 merkezde aktif olarak başvuruların alınmaya devam ettiğini bildirdi.

İsteyen yarışmacılar şu adreslerden gerekli bilgilere ulaşabilirler: (Abdurrahman Tetik -İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir