• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Antalya Mevlid-i Nebi etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Antalya'da "Rahmet, Barış ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.

Önay Boz'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Umut Der Sekreteri İsmail Tekin'in açılış konuşmalarından sonra, Mevlid-i Şerif ve ilahilerin okunmasıyla devam etti.

Burada günün anlam ve önemine binaen katılımcılara hitap eden Eğitimci Abdulkadir Aydoğan, Hz. Muhammed'in rahmet ve merhamet özelliğine değindi.

Aydoğan, "Bilal-i Habeş'in peygamberi olduğun kadar 14 asır sonra gelen şu mazlum milletin de peygamberisin ya Resulullah. Sen sahabenin aşkı olduğun kadar bizim de aşığımız, sevgilimizsin ya Resulullah." dedi.

Hz. Muhammed'in hayatından birkaç kesit aktaran Aydoğan, Hz. Muhammed'in merhamet peygamberi olduğunu vurgulayarak konuşmasına şöyle devam etti: "Sair şehirlerden, Antalya'dan selam olsun sana ya Resulullah. Senin şanın 1400 yıldır yürüyor, geliyor ve 1400 yıl sonra sana buradan sesleniyoruz. Senin merhametine tekrar muhtacız ya Resulullah. Senin şefkatine adaletine merhametine muhtacız ya Resulullah." ifadelerini kullandı.  

Konuşmadan sonra Umut Tiyatro Ekibi tarafından yapılan tiyatro gösterisinde, Hz. Ebubekir ve Hz. Abdullah İbn Mesud'un Hz. Muhammed'e olan muhabbetleri, itaatleri ve sevgilerini konu alındı.

Yapılan tiyatro gösteriminde katılımcıların duygusal anlar yaşadığı görülürken, tiyatronun ilgi ile izlendiği gözlemlendi.

Etkinlik, yapılan duanın ardından sona erdi. (İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir