• DOLAR 32.518
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2424.55
  • ...
Kurtalan`da Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Siirt Koordinatörlüğü tarafında Kurtalan'da "Rahmet, Barış ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (sav)" temalı Mevlid-i Nebi programı düzenlendi.

Kurtalan Anadolu İmam Hatip Lisesi toplantı Salonu'nda düzenlenen etkinlik Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinlik, Mevlid-i Şerif'in okunmasının ardından seslendirilen ilahi ve küçük kız çocuğunun Hz Muhammed konulu şiiri okumasıyla devam etti.

Programda günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan İttihadul Ulema üyesi Molla Osman Teyfur, Hz. Muhammed'in rahmet ve merhamet özelliğine değindi.

Teyfur, "Allah Resulü, yeni doğmuş bir köpek yavrusuna bile merhamet etmiştir. Allah Resulü (sav) bize de hep merhametli olmamızı emretmiştir. Allah Resulü bize diyor ki 'siz yerdekilere merhamet edin ki göktekiler de size merhamet etsin.' Yani siz bir birinize, insanlara, yetimlere, kimsesizlere, mahrumlara, mazlumlara yardım ederseniz, hayvanlara merhamet ederseniz Allah'ı Teâlâ'da sizlere merhamet eder. Allah, 'rahmet etmeyene rahmet edilmez' diye buyuruyor." dedi.

Müslümanların adaletten, kendi öz değerlerinden uzaklaştığı için emperyalistlerin ve zalimlerin İslam coğrafyalarına üştüğünü, zalimlerden kurtula bilmenin tek yolunun Muhammed'in yol olduğunu söyleyen Teyfur Şu şekilde konuştu:

"Amellerimiz, zalimlerin bu coğrafyalara gelmelerine sebebiyet verdi. Yaşantımız Amellerimiz, İslam'dan uzaklaşmamız bu zalimlerin bu topraklara davet etti ve getirdi. Bu zalimlerin tekrar bu coğrafyadan gidebilmesinin tek çaresi, olabilir bizim tekrar özümüze dönmemiz, Muhammed'i sevdaya dönmemiz, Muhammed'i ahlaka dönmemiz, merhamet çerçevesinde birbirimizle ilişkiler kurmamız, birbirimize yardım etmemiz, doğru yolu göstermemiz, tekrar İslami bir yaşama yönelmemizdir."

Program yapılan duanın ardından son buldu. (Murat Orhan-İLKHA) 
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir