• DOLAR 32.386
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.515
  • ...
Pazar esnafı ibadetlerini yapabilecek cami istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde pazar yeri değiştirilen semt pazarı esnafı, yeni pazar yerlerine ibadet yapabilecek cami ya da mescit istiyor.

Daha önce merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi'nde pazar kuran Cumartesi Semt Pazarı esnafının yeri değiştirilerek, Bağcılar Mahallesi'ne getirildi.

Yeni yerlerinde ibadet yapabilecek bir yerin olmamasından yakınan pazarcılar, en yakın caminin 2 kilometre uzaklıkta olan yeni pazar yerlerine, ibadet yapabilecek cami ya da mescit istiyor.

Pazarcılardan Abidin Arınç, yeni pazar yerlerine yakın ibadet yapacak cami ya da mescit olmamasının kendilerini zorladığını belirtti.

Pazarda yaklaşık 800 esnafın bulunduğunu dile getiren Arınç, "Biz daha önceki yerimizde yıllardan beri Pazar kurulurdu ve haliyle bizim için daha avantajlıydı. Oradaki pazar kaldırılarak buraya verildi. Bizim buraya gelmemiz zor oluyor. Eski yere göre buraya gelmek için araba lazım oluyor. Bu durum, arabası olanları etkilemez. Biz kendimiz araba tutup eşyalarımızı getiriyoruz. İşimiz de eski yer gibi yok ama ileride işler açılacaktır. Pazarın buraya gelmesinde bize herhangi bir katkısı yoktur çünkü pazar yeri yenidir. Burada bir başka sorun da çevrede caminin olmaması. Burada 800'e yakın kadar pazar esnafı var. Caminin olmaması bunların namaz haricinde lavabo ihtiyacını da gideremediği anlamına geliyor. Buraya sabah 6-7 gibi geliyorsun akşama kadar burada kalmak zorunda kalıyorsun, ekmeğinin peşindesin ama caminin olmaması sıkıntı oluyor. Mesela Allah'ın sana farz kıldığı namazı zor bir şekilde kılabiliyorsun. Buradan yetkililere sesleniyoruz, buna el atsınlar. Burada bir mescit, cami yapılabilir. Bu hem pazar için hem de buradaki bütün insanlar için faydalı olacaktır." dedi.

Bir başka semt pazarı esnafı Şemseddin Erdoğan ise pazar yerine yakın seyyar lavaboların kurulabilmesi önerisinde bulundu.

Eski pazar yerinin her açıdan daha iyi olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Şu an bu pazar yerinin herhangi bir avantajı yok, eski yerimiz daha iyiydi ve daha çok iş olurdu. Burada pazar yenidir, fazla iş yok ama ileride iş de olacaktır. Burası eski yere göre daha uzaktır. Bundan dolayı sıkıntı çekiyoruz. Burada lavabo ihtiyacı var, seyyar lavabonun kurulmasını istiyoruz. Pazar esnafı şahsi ihtiyaçlarını gidermede zorlanıyor. Bağcılar Mahallesi'nde cami sayısı azdır. Buraya en yakın cami Zümrüt Cami'sidir. Yetkililerden bir pazar projelendirmesini yaptıklarında cami hesabı yapmalarını isteriz." ifadelerini kullandı. (M. Hüseyin Temel - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir