• DOLAR 32.537
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2438.292
  • ...
Hamas`tan uyarı: Ya Gazze yaptırımlarını kaldır veya istifa et
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Elhamdallah hükümetinden başta halka dayatılan haksız yaptırımların kaldırılması olmak üzere Gazze konusundaki görev ve sorumluluklarının tümünü yerine getirmesini isteyerek, bunu yapmaması durumunda istifa etmesi ve yerine ulusal kurtuluş hükümeti kurulması gerektiğini belirtti.

Hamas hareketi konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, “Elhamdallah hükümeti Gazze`deki bütün bakanlıklardaki sorumluluğu üstlendi. Ancak verilen yetkilerine göre Gazze halkının çektiği sıkıntıları hafifletme yönünde bir çaba harcamadı. Aksine yaptırımların devam etmesini sağladı.

Bölünmeyi sonlandırma ve Kahire`de varılan anlaşmayı hayata geçirmede büyük bir başarısızlık örneği gösterdi” ifadesini kullandı.

Hamas hareketi yaptığı açıklamanın devamında hükümeti eleştirerek şunları ifade etti: “Elhamdallah hükümeti Batı Yaka halkını korumada da başarısız kaldı. Daha önce görülmemiş şekilde Batı Yaka topraklarını yutmaya devam eden yerleşim birimi inşaatına karşı uygun kararlar almadı.

Siyonist işgal hükümetinin Batı Yaka`yı bölüp şehirleri beldelerden ve köylerden koparma politikalarına karşı halkın gösterdiği direnişi sahiplenmedi ve halkı desteklemedi. Bunu yapmadığı gibi, direnişin görevini yerine getirmesini engelledi ve özgürlükleri bastırdı.”

Hamas açıklamasında hükümetin Siyonist rejimin Yahudileştirme politikalarına karşı Kudüs`ü koruyamadığı gibi, onun tarihi gerçekleri değiştirme politikalarına karşı durmadığını kaydetti.

Hamas hareketi, yaptırımları kaldırması gereken Elhamdallah hükümetinin işi ağırdan alarak yaptırımları kaldırmaması üzerine ilk kez hükümetten istifa etme talebinde bulundu. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir