• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Teknoloji köprüsü İşaret Dilim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Turkcell, Dünya Engelliler Farkındalık Gününde bir ilke imza atarak dünyanın ilk işitme engelli platformunu hayata geçirdi. Turkcell, yeni bir uygulama olan “işaret dilim”i de işitme engellilerin hizmetine sundu.

Sosyal Hayata Eşit Katılımları İçin Teknolojimizi Seferber Ediyoruz

Engelli olmayı fiziksel eksiklik değil, sosyal bariyerlerden kaynaklanan bir farklılık olarak gördüklerini söyleyen Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bütün: “Turkcell ailesi olarak ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişimi için toplumun her kesiminin fırsat eşitliğine sahip olmasını önemsiyor ve bunu gerçekleştirmek için somut adımlar atıyoruz. TÜİK verilerine göre; Türkiye`de görme, işitme, ortopedik ve zihinsel engellilerden oluşan 5 milyon birey yaşıyor. İşte biz bu 5 milyona odaklanıyoruz. Onların sosyal hayata eşit katılımları için teknolojimizi seferber ediyoruz. Bugüne kadar teknolojimizle ve sosyal sorumluluk projelerimizle bu 5 milyon engellinin 1 milyonuna ulaşmayı başardık” dedi.

Dünyada İlk Ve En Büyük İşitme Engelli Platformu             

Dünyada bir ilk olan İşaret Dilim uygulaması sayesinde işitme engelliler ile İşaret Dili bilmeyen milyonlarca kişi arasında köprü kuruluyor. İşaret Dilim, dünyanın en büyük işitme engelli platformu olma özelliği taşıyor. Tamamen ücretsiz, tüm operatör müşterileri tarafından kullanılabilen uygulama, Türkiye`nin ilk teknolojik İşaret Dili tercümanına sahip. İşitme engelliler gündemi kendi dillerinde takip edebilsinler diye her gün onlarca güncel haber İşaret Dili`nde sunuluyor. Aileler de işitme engelli çocuk yetiştirmek konusunda uzmanlardan eğitim alabiliyor. İşitme kaybı tanısı konulmasından sosyal ve bilişsel gelişimlerine, rehabilitasyon hizmetlerinden akademik hayatlarına kadar pek çok önemli konuda bilgi veriliyor. Ayrıca, işitme engelli çocuğu olan ebeveynlerin tavsiyelerine ulaşılabiliyor. Uygulama, İşaret Dili öğrenmek isteyen herkes için de İşaret Dili sözlüğü ve İşaret Dili eğitimleri sunuyor.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri