• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"ABD`nin Irak`ta dağıtılan silahların izini kaybettiğini biliyoruz!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, özel bir televizyona yaptığı açıklamada, Suriye'de PYD-YPG'ye "DAEŞ ile mücadele" adı altında verilen yaklaşık 4 bin tır silah ve diğer ekipmanın gecikmeden toplanması gerektiğini vurguladı.

"DAEŞ ile mücadele sona erdiğine göre bu örgütün bunlara ihtiyacı olmaması gerekir" değerlendirmesinde bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Ancak Amerika'nın daha önce Irak'ta benzer şekilde dağıtılan silahların izini kaybettiğini biliyoruz. Dolayısıyla bu sözlerin somut adımlarla desteklenmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, bölgeye dağıtılan silahların toplanmamasının, istikrarsızlığı yaygınlaştıracağını ve kalıcı hâle getireceğini vurgulayarak şunları söyledi: "Yeni silah verilmesi de sadece kaos ve istikrarsızlığı derinleştirir. Bizim böyle bir senaryoyu kabul etmemiz düşünülemez. Pentagon açıklamasında 'Türkiye'ye tehdit oluşturmayan ekipmanların toplanmayacağına' dair bir ifade var. Ulusal güvenliğimize kimin veya neyin tehdit oluşturduğuna başkaları değil, Türkiye Cumhuriyeti karar verir. Amerikan yönetimin, PYD-YPG gibi terör örgütleriyle ilişkisini tamamen kesmesi gerekiyor." (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir