• DOLAR 32.591
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2492.15
  • ...
Sarraf ve yakınlarının mal varlıklarına el konuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Sarraf hakkında "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güvenliği, iç ve dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri yabancı devletler lehine 'siyasal casusluk' maksadıyla temin etmek" suçundan başlatılan soruşturma kapsamında, 668 sayılı KHK gereğince mal varlığına el konulmasına karar verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Hasan Yılmaz'ın ilgili makamlara yazdığı yazıda şöyle denildi:

"Rıza Sarraf ve diğer şüphelilerin atılı suçu işleyip işlemediği konusunda inceleme yapmak, mal varlığı değerlerini işlenen suçlardan kaynaklanmış olma ihtimali, mal varlığı değerlerinin kaçırmasının önlenebilmesi amacıyla, Rıza Sarraf ile çocuğu Alara Sarraf ve diğer aile yakınlarının taşınır ve taşınmaz tüm mal varlıklarına, banka, şirket ve diğer kurumlar nezdindeki tüm hak ve alacaklarına, şirket hisselerine 668 sayılı KHK'nın 3-a bendi ve CMK128 maddeleri gereğince el konulmasına karar verilmiştir."

EBRU GÜNDEŞ'İN İSMİ YOK

Rıza Sarraf'ın, Ebru Gündeş ile müşterek kızı Alara Sarraf'ın da aralarında bulunduğu 22 yakının mal varlıklarına el konulmasına ilişkin listede, resmi eşi Ebru Gündeş'in olmaması ise dikkat çekti. Listede olmamasının nedeninin, Gündeş'in evlendiği sırada Sarraf ile evlilik sözleşmesi yaptığı, kazançlarının ve mal varlıklarının ayrı olduğu, evliliklerinin de kağıt üzerinde devam etmesi nedeniyle el koyma kararı listesinde adının bulunmadığı belirtildi.

MAL VARLIĞINA EL KONULANLAR

1- Rıza Sarraf
2- Alara Sarraf (Kızı)
3- Hüseyin Sarraf (Babası)
4- Şebnem Sarraf (Annesi)
5- Can Sarraf (Kardeşi)
6- Mehmet İbrahim Burhanettin
7- Behruz Büyükoğlu
8- Mehmet Mehdi Culazade
9- German Ghanbarı Arablou
10- Hüseyin Karabeyli
11- Bahram Dargahi Moghaddam
12- Aydın Harazi
13- Serdar Güneş
14- Ali Hossein Zadeh
15- Göksel Kum
16- Perviz Leki
17- Ahmet Saygın
18- Omid Mahaghegh Eromevr
19- Moshtaghı Mohammad Ali
20- Babak Nahani
21- Hüseyin Nobari
22- Mohammad Reza
23- Ali Polat

ZARRAB'IN MAL VARLIĞI

Zarrab'ın İstanbul Boğaz'ında Kanlıca'da iki yalısı, Kandilli'de bir köşkü bulunuyor. Kanlıca'daki yalının birinin Ebru Gündeş üzerine olduğu, Gündeş'in de 1.5 yıl önce kızı Alara'nın üzerine devrettiği öğrenildi. Sarraf'ın ayrıca 12 milyon dolar değerinde 'Challenger 300′ tipli özel jeti, 1 milyon 50 bin lira değerindeki Nazmi Ziya'nın 'Kendi Evi' tablosu, Büyükçekmece'de 47 adet dairesi, 1 milyon 850 bin değerindeki yazlığı; yine İstanbul'da 4 milyon liralık dairesi, Bakırköy'de üç süper lüks dairesi, Metroport Busidence Plaza'da iki ofis katı, yarış atı, Tuzla'da fabrikası var.

Yaklaşık 300 milyonluk gayrimenkule sahip olan Sarraf'ın ortak olduğu şirketler şöyle:

- Roysar Deni̇zci̇li̇k Endüstri̇yel Maki̇ne ve Kıymetli̇ Madenler Sanayi̇ Ti̇caret A,Ş.
- Roysar Holdi̇ng A.Ş.
- Roysar Gıda Dış Ti̇caret Li̇mi̇ted Şi̇rketi̇
- Roysar Altın Ti̇caret İthalat Ve İhracat Li̇mi̇ted Şi̇rketi̇
- Are Havacılık A.Ş.
- Roysar Mobi̇lya Dekorasyon Sanayi̇ Ve Ti̇caret A.Ş.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir