• DOLAR 32.388
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.544
  • ...
Gaziantep'te 400 bin ücretsiz çam fidanı dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde ağaçlandırma çalışmaları kapsamında vatandaşlara 400 bin ücretsiz çam fidanı dağıtıldı.

Dağıtılan fidanlardan almak isteyen vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde sıraya girdi. Alana getirilen top çam fidanları, poşetlendikten sonra dağıtılmaya başlandı.

Çam fidanlarını vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttıklarını belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, dağıtılan fidanların çevreye büyük yarar sağlayacağını söyledi.

Fidan dağıtımının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Tahmazoğlu, Hz. Muhammed'in (sav) "Yarın kıyamet kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikin" hadisini hatırlatarak, şunları söyledi:

"Yani yeşillendirmek ve şehri güzelleştirmek, havasını temizlemek gerçekten çok önemli. Biz de göreve geldiğimiz günden bu yana ücretsiz fidan dağıtımı yaparak daha yeşil bir Gaziantep ve Şahinbey ilçesi hedefliyoruz. Vatandaş ister kendi mülkiyetinde olan, ister evinin bahçesine, ister mezarlığına ve ister köyüne nereye olursa olsun yeter ki ağaç diksin, şehrimizi güzelleştirsin. Şu ana kadar bir milyon 200 bin fidan dağıtımı gerçekleştirdik. Şu anda 400 bin çam fidanı dağıtıyoruz."

Fidanın dağıtımlarının devam edeceğini belirten Tahmazoğlu, özellikle çiftçiler için hem fıstık hem de zeytin fidanı dağıtacaklarını bildirdi.

Balıklı Parkı'nda kurulan stantlarda yapılan fidan dağıtımına, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Cuma Güzel, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan ile vatandaşlar katıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir