• DOLAR 32.561
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2427.871
  • ...
Hz.. Hüseynin Şehadet Mektebi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bismihi taala takvim yaprakları 10 muharremi gösterirken, bir yanımız Hz. Hüseyinin şehadetiyle üzülürken;bir yanımız Allahu talanın 10 Peygamberine lutufta bulunduğu gün olması hesabıyla sevinir.

 

Ama Hz. Hüseynin şehadeti ümmeti Muhammedi (sav)yasa boğmuştur.Onun şehit edileceği yeri ve o yerin toprağını Peygamberimiz torunlarıyla devecilik oynarken Cebrail haber vermişti. Bu haber efendiler efendisi Hz. Muhammedi (sav)öyle üzmüştü ki, uykudan ağlar vaziyette gören Hz. Aişe validemiz (ra) sormuşlar? hayırdır ey Allahın Resulu! seni bu hale getiren sebeb nedir? Efendimiz: Hüseynimi şehit edecekler biraz önce Cebrail haber verdi; Cebrail o yerin toprağını bir kase içinde bana verirken, Ne zaman hüseynim şehit olursa, bu toprak kan rengini alacağını söyledi…

 

Ve aradan uzun zaman geçmiş,Hz. Muhammed (sav), Hz. Ebubekir, Hz. Ömer, Hz. Osman ve Hz. Ali vefat etmişler; Ve onlardan sonra İslam topraklarından bir takım karışıklıklar çıkmış, bunları önlemek için kufeden özellikle Hz. Hüseyne (peygamber torununa) mektuplar gelirde icabet etmez mi? Tabi ki icabet eder… Muaviyenin hastalandığı günlerde oğlu yezit, yerini almak için adeta gün sayıyordur. Muaviyenin ölüm haberi her tarafa yayılır, oğlu yezit yerine geçer. Yezit: içki içen, her türlü pisliği yapan bir şahşiyettir. Ve kufe halkı bu halinden dolayı rahatsızlığını Hz. Hüseyne bildirmiş, Hz. Hüseyin kufeye durumu, yoklaması için bir elçi gönderir. Tabi bu arada Hz. Hüseyin kufeye gitmek için hazırlıklar yapar, amcası Abbas engel olmaya çalışır. Hz. Hüseyin amcasına kufe halkı yezidin yaptıklarından rahatsız olduğu için bana yüzlerce mektup yazmışlar buna icabet etmem gerekir der amcasına. Kerbelaya varmak üzereyken elçisinin öldürüldüğü haberini de alır, buna rağmen yoluna devam eder. Yezidin ordusu Kerbela yakınlarında Hz. Hüseyin ve yarenlerinin etrafını çoktandır sarmış: ya yezide biat edersiniz yada hepinizi kılıçtan geçiririz derler.

 

Fakat Hz. Hüseyin: (zillet bizden uzaktır) der. Yezidin ordusu ilk önce Hz. Hüseynin beşikteki oğlunun boğazına bir ok atar; bu şekilde diyaloğa dair bütün kapıları kapattıklarının bir nişanesi olur. ardından Hz. Hüseyin ve ehlibeytin üzerine saldırırlar bu saldırı sonucundan ehlibeytin 72 güzide insanını, Hz. Hüseyni de (mübarek vucuduna olmadık işkenceler ettikten sonra, başını gövdesinden ayırarak) şehit ederler... Hz. Zeynep kardeşini cesetler arasında gezerek bulmaya çalışır, ancak Hz. Hüseyni parmaklarından tanır. Bu olay her ne kadar Yezit ve taraftarlarının galip olduklarını göstersede tam aksine mağlup olmuşlardır. Nitekim tarih sayfaları bu savaştan bahsederken, Hz. Hüseynin cesaretiyle, mertliğiyle, samimiyetiyle, kıyamete kadar milyonlarca Müslümana ışık tutacak ve unutulmayacak bir destan yazdığını, nerede bir yezit olursa, orada kendilerini feda edecek yüzlerce Hüseyinin yetişmesini sağlayacak şehadet mekteplerini açmıştır. Ve Yezit ise, Hz. Hüseynin şehadet mekteplerinden yetişen, yüzlerce mustazafların kanlarından boğulacaktır. Allahın laneti kıyamete kadar, yezit ve yezit gibi olanların üzerine olsun. Selam ve dua ile
 

 

Muhammed Güneş / Mardin – Yaş: 32

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir