• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kışa `Limon Suyu` ile hazırlanın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşte Limon Suyunun Tedavi Ettiği 13 Hastalık

1: Soğuk Algınlığı ve Grip

Limonda bulunan C vitamini, antioksidan yapısı sayesinde genel enfeksiyonlara etkisiyle birlikte özellikle kış aylarında sık sık rastlanan grip ve soğuk algınlığı üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır.

2: Kalp ve Damar Sağlığı

Limonda bulunan besin maddeleri sayesinde damar içinde biriken yağların temizlemesinde olumlu etkileri vardır. Bu sayede kalp rahatsızlıklarının da önüne geçmiş olacaksınız.

3: Bağışıklık Sistemine Etkileri

Bağışıklık sistemi sağlığımız için en önemli olgulardan biridir.Limonda bulunan vitaminler sayesinde zararlı mikroorganizmalara karşı dirençli olacak ve bağışıklık sisteminizi güçlendireceksiniz.

4: Gıda Zehirlenmeleri

Vücuttaki enfeksiyonlarla birlikte bozuk gıdaların yenmesi sonucu oluşan gıda zehirlenmelerinde asitli yapısı sayesinde bu zehirlenmelere karşı sizleri koruyacaktır.

5: Minerallerin Emilimi Üzerine Etkileri

Limonda bulunan C vitamini sayesinde çaya eklendiğinde mineral emiliminin olumsuz etkileri ortadan kalkacaktır.Aynı zaman protein içerikli gıdalarla birlikte tüketilmesi proteinin emilimini arttıracaktır.

5: Böbrek Taşına Karşı Etkileri

Limon suyunda besin maddeleri idrarda biriken sitrat seviyesini azaltır. Bu sayede böbrek taşlarının oluşumunu azaltacaktır.

6: Eklemler Üzerine Etkileri

Eklemlerin aşırı hareketlenmesi sonucu biriken erik asit seviyesini limon suyu ile düşürebilir ve eklemlerde birikimini önleyebilirsiniz. Ürik asit fazla birikmesi eklemlerde şişmelere ve ağrılara sebep olabilir.

7: Kilo Vermenize Yardımcı Olur

Limon suyu kan şekerinizi dengeler.Erkenden acıkmanızı önler ve sizi tok tutar. Aynı zamanda metabolizmayı hızlandırıcı etkisi bulunmaktadır. Bu sayede kilo vermenize yardımcı olur.

8: Safra Kesesi Rahatsızlıkları

Hafif ağrılar olsa da limon suyu safra kesesi rahatsızlıklarına olumlu etkileri bulunmaktadır.

9:Fibramiyoloji

Genel yorgunluk veya enerji azlığı gibi yorumlanabilen fibramiyoloji, limon suyu tüketerek bir nebze önleyebilirsiniz.

10: Kas Ağrıları

Özellikle yapılan egzersizler sonrası oluşan kas ağrıları içim limon suyu tüketmek bu ağrıları bir nebze rahatlatacaktır.

11: Tırnak Kırılmaları

İçeriğindeki besin maddeleri sayesinde tırnakların daha güçlü ve sağlıklı olmasına yardımcı olur ve tırnaklardaki beyaz noktaların yok olmasında yardımcı olur. Bu beyaz noktalar vitamin eksikliğinin belirtileridir.

12: Cilt Üzerinde Etkileri

Limon suyu cilt üzerinde siyah noktalar ve akneleri temizlemek için en doğal bakım ürünü olarak kullanabilirsiniz.Limonu veya limon suyunu cildinize sürün ve 4-5 dakika bekledikten sonra durulayın.Cildinizin temizlendiğini siz de göreceksiniz.

13: Dişler Üzerine Etkileri

Limondaki C vitamini sayesinde diş etlerinin güçlenmesini sağlayacaktır.Aynı zamanda leke ve plaklanmış dişler için limon kabuklarını rendeleyerek dişlerinizi fırçalayın.Dişleriniz beyazlamasına siz de şahit olacaksınız.

Özellikle sabah uyandığınızda aç karnında 1 bardak limon suyu içmenizi tavsiye ediyoruz.Akşamdan hazırlayacağınız suya bir kaç limon ekleyin veya limonu sıkıp su ile karıştırıp tüketebilirsiniz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir