• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HÜDA PAR "Bu davanın takipçisi olacağız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük ve beraberindeki heyet, Sakarya'da 10 aylık çocuğuyla birlikte katledilen Suriyeli Emani El-Rahmun'un (20) katil zanlılarının yargılandığı davanın ilk duruşmasına katıldı.

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya katılan heyet, burada Suriyeli ailenin acısını paylaştı.

Duruşma öncesi  basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Kadın Kolları İstanbul İl Başkanı Esra Türk, söz konusu olayın, ülkelerindeki savaştan ötürü Türkiye'ye sığınmak zorunda kalan göçmenlere karşı ülke olarak bir utanç sebebi olduğunu söyledi.

Türk, "Bomba ve mermilerden korunmak ve en tabii hakları olan yaşam haklarını muhafaza altına almak adına bizden eman dilemiş bir aileye ölümlerin en kötüsünü, en vahşicesini yaşatan gözü dönmüş sırtlanlardan koruyamadığımız için de ayrıca utanç duyuyoruz. İnsan olma erdemini yitiren bu canilerin aramızda yaşıyor olması toplum olarak merhamet, insaniyet ve kardeşlik kavramı üzerinde daha ziyade durmamızı gerektiriyor. Ne yazık ki bu tüyler ürperten hazin olay, kucaklayıcı ve ev sahipliğiyle bilinen Türkiye'de gerçekleşmiştir. Ne insan olarak ne millet olarak ne de Müslüman olarak bu alçaklığı kabul etmemiz, sıradan yaklaşımlar sergilememiz asla söz konusu olamaz." dedi.

"Davayı yerinde takip için Sakarya'da olacağız"

Kendilerine düşenin, bu davayı sahiplenmek ve sanıklar gerekli cezayı alıncaya kadar ailenin yanında bulunmak olduğunu dile getiren Türk, şunları söyledi:

"Bizler, HÜDA PAR İstanbul Kadın Kolları olarak Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek davayı yerinde takip için Sakarya'da olacağız. Temennimiz, bu utancı bize yaşatan embesillerin hak ettikleri cezaları almaları ve bir daha böyle bir rezilliğin yaşanmamasıdır. Bundan sonraki süreçte komşu ülkelerimiz ve dünyanın hiçbir yerinde cezasını mazlum insanların, yerlerini yurtlarını terk etmek suretiyle çekeceği bu tür savaşların yaşanmamasıdır. Ancak hali hazırda ülkemize sığınan 3 milyon kadar Suriyeli sığınmacılara karşı kardeşlik düsturu ile merhamet elimizi uzatmaktan geri durmamalıyız. Bu minvalde, HÜDA PAR olarak her zaman ve her yerde mazlumlardan yana olacağımızı, zalimlere karşı mücadelemizi sürdüreceğimizi ve bu tür olayların takipçisi olacağımızı bildiririz. Allah zalimlere fırsat vermesin." (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir