• DOLAR 32.373
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.43
  • ...
`CHP Tabanı 4+4+4`e Karşı Değil`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mustafa Köse, CHP İl Başkanı Özer Ülken’in yeni eğitim sistemiyle ilgili sözlerine cevap vermek için partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi. Yeni eğitim sistemiyle ilgili bilgi veren Köse, CHP’li Ülken’in “Kızlar gelin edilecek, erkekler vasıfsızlaştırılacak” iddialarının ‘iftira’ olduğunu söyledi. Bu açıklamaların yalan ve iftira olduğunu belirten Köse, Ülken’in iddialarının kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yönelik olduğunu ifade etti. Köse, “Bu açıklamalar bize CHP’nin niye iktidara gelemediğini gösteriyor. Muhalefet edecekseniz doğru argümanlarla muhalefet edin. Kız çocuklarını eve kapatacakmışız. Olacak iş değil.” karşılığını verdi.

AK Parti iktidarının kız çocuklarının okula kazandırılması için yürüttüğü çalışmaların, kampanyaların kamuoyunun malumu olduğunu dile getiren Köse, CHP tabanının yeni eğitim sisteminden rahatsız olduğunu düşünmediğini belirtti. Köse, “CHP’nin içindeki bazı milletvekillerinin, ikna odalarını kuranların, rahatsızlıkları var ve bu onların söylemi.” değerlendirmesinde bulundu.

‘AKAYDIN ODALARLA DEĞİL, KIRCAMİ HALKIYLA ANLAŞSIN’

AK Parti İl Başkanı Köse, açıklamalarının ardından gazetecilerin gündem dışı sorularını cevapladı. Mustafa Köse, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın, Kırcami’nin imarı konusunda bazı meslek odalarıyla protokol imzaladığının hatırlatılması üzerine, “Protokolün içeriğinde ne var bilmiyoruz. Odalarla anlaşmayı bırakıp halkla anlaşsın. Emsal, zayiat ne olacak? Bunları söylemiyor, odalarla anlaşıyor. Akaydın Kırcami halkıyla anlaşsın.” karşılığını verdi.

KONGREYE BAŞBAKAN DA KATILIYOR

Mustafa Köse bir soru üzerine, AK Parti İl Kongresi’nin 28 Nisan 2012’de yapılacağını ve kendisinin de aday olduğunu açıkladı. Şu ana kadar adaylığını açıklayan ya da kendilerine başvuran aday olmadığını kaydeden Köse, aday olacaklara kapılarının her zaman açık olduğunu belirtti. Köse, “Başbakanımızın kongreye katılması gündemde. Katılımlarına göre kongre tarihinin değişmesi olasıdır.” dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir